Poliisi py­säyt­ti Me­ri-La­pis­sa vii­kon­lo­pun aikana seit­se­män rat­ti­juop­poa – Kemissä huu­me­kus­ki jäi kiinni kor­tit­ta ajosta 22. kerran vuoden sisään

Poliisi pitää viikonlopun saldoa rattijuopumusten määrästä huolestuttavana ja muistuttaa, että rattijuopumus on yleisen syytteen alainen rikos, josta voi seurata sakkoa tai enimmillään kuusi kuukautta vankeutta.

Poliisi pysäytti Meri-Lapissa yhteensä seitsemän rattijuoppoa viikonlopun aikana. Poliisi tapasi päihtyneitä kuljettajia Kemissä, Torniossa ja Tervolassa.

Kemin Syväkankaalla poliisi pysäytti lauantaina päivällä keski-ikäisen miehen, joka ajoi huumaavien aineinden vaikutuksen alaisena. Poliisi kertoo, että miehellä ei ole voimassaolevaa ajo-oikeutta. Poliisin mukaan kuljettaja on poliisille entuudestaan tuttu ja kyseessä oli kuljettajan 22. kortitta ajo vuoden sisään. 

Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kemin keskustassa lauantaina iltapäivällä kolaroinut keski-ikäinen mies puhalsi alkometriin 2,48 promillen lukemat. Peräänajokolarissa tuli peltivaurioita ja henkilövahingoilta säästyttiin. 

Poliisi epäilee miestä törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon. 

Tervolan keskustassa taas poliisi tapasi kauppamatkalla olleen miehen, joka puhalsi 1,33 promillen lukemat. Kuljettaja vietiin verikokeen kautta Kemin poliisivankilaan. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja poliisi määräsi hänet ajokieltoon. 

Torniossa poliisi pysäytti yhteensä neljä rattijuoppoa, joista kaksi oli liikkeellä mopolla. 

Ensimmäisen päihtyneen mopoilijan poliisi pysäytti Tornion Pirkkiössä. Nuori mies puhalsi alkometriin lukemat, joiden perusteella litrassa hengitysilmaa oli 0,71 milligrammaa alkoholia. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Lisäksi hänet määrättiin ajokieltoon.

Toinen mopoilijoista taas jäi kiinni ajettuaan Tornion keskustassa. Hän puhalsi alkometriin lukemat, joiden perusteella litrassa hengitysilmaa oli 0,62 milligrammaa alkoholia. Poliisi epäilee nuorta miestä törkeästä rattijuopumuksesta. Lisäksi mies määrättiin ajokieltoon. 

Tornion Länsirannalla iäkäs mies törmäsi toiseen autoon. Kuljettajalle tehdyn puhallutuksen perusteella häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, sillä litrassa hengitysilmaa oli 0,84 milligrammaa alkoholia. Lisäksi miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Tornion Torpin alueella parikymppinen nainen ajoi autolla ilman ajo-oikeutta ja huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena. Poliisi epäilee häntä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. 

Poliisi pitää viikonlopun saldoa rattijuopumusten määrästä huolestuttavana ja muistuttaa,  että rattijuopumus on yleisen syytteen alainen rikos, josta voi seurata sakkoa tai enimmillään kuusi kuukautta vankeutta. Törkeästä rattijuopumuksesta voi seurata rangaistuksena vähintään 60 päiväsakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta.

Samalla poliisi muistuttaa siitä, että veren alkoholipitoisuus huonontaa ajokykyä ja nostaa onnettomuuteen joutumisen todennäköisyyttä pienissäkin määrissä. Poliisi hoksauttaa myös siitä, että liikennevahinkoon syyllistynyt rattijuoppo on taloudellisessa vastuudessa itselleen, muille tai matkustajille tapahtuneista vahingoista.