Poliisi on edennyt Oulun epäil­lyn so­ra­mont­tu­mur­han tut­kin­nas­sa – "Vah­vis­tu­nut, että ka­don­neek­si il­moi­tet­tu uhri on kuollut so­ra­mon­tuil­la"

Laajoista etsinnöistä huolimatta ruumis on yhä kateissa. Poliisi kaipaa edelleen havaintoja kolmesta erilaisesta autosta sekä muista asiaan mahdollisesti liittyvistä tiedoista ja havainnoista.

Ruumiin löytämiseksi on tehty lukuisia maastotarkastuksia, mutta ruumista ei ole löydetty, poliisi kertoo. Etsinnöissä on käytetty muun muassa ruumiskoiria. Arkistokuva.
Ruumiin löytämiseksi on tehty lukuisia maastotarkastuksia, mutta ruumista ei ole löydetty, poliisi kertoo. Etsinnöissä on käytetty muun muassa ruumiskoiria. Arkistokuva.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun poliisi kertoo edistyneensä murhatutkinnassa, jonka tiimoilta Oulussa tietyn alueen soramontuilta on etsitty miehen ruumista.

Murhan epäillään tapahtuneen 7.10.2018 Oulun koillispuolisella soramonttualueella.

Oulun käräjäoikeus on joulukuussa vanginnut neljä oululaista miestä epäiltynä osallisuudesta murhaan. Poliisi kertoo, että yksi vangituista on vapautettu viime viikolla.

Miestä epäiltiin alun perin avunannosta murhaan, mutta häntä ei toistaiseksi enää epäillä osallisuudesta henkirikokseen.

Vapautetun osalta esitutkintaa jatketaan vähäisempien rikosepäilyjen osalta, jotka ovat tulleet esiin henkirikostutkinnan yhteydessä.

Uhria ei vielä ole löydetty, mutta poliisi kertoo saaneensa vahvistusta sille, että hänet on kuljetettu Tuirasta Oulun koillispuoliselle soramonttualueelle, jossa hänet on surmattu.

Henkirikoksesta epäillään edelleen kolmea miestä. Epäillyt ovat kiistäneet tahallisen henkirikoksen, mutta kuulusteluissa on vahvistunut, että kadonneeksi alun perin ilmoitettu uhri on kuollut soramontuilla.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Antti Palokangas on kertonut aiemmin, että epäillyn henkirikoksen nimike koveni aiemmasta taposta murhaksi, sillä teon uskotaan olleen ennalta suunniteltu.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä johtuen kerro vielä surmatapaa tai tapahtuman yksityiskohtia. Kuolemaan johtaneiden tapahtumien motiivista poliisilla on käsitys.

Epäilyjen mukaan ruumis on siirretty tapahtumapaikalta toiseen paikkaan kätkettäväksi.

Ruumiin löytämiseksi on tehty lukuisia maastotarkastuksia, mutta ruumista ei ole löydetty.

Aikaisemmin syksyllä ruumiin löytämiseksi tehtiin harvinaisen laajoja maastoetsintöjä soramonttujen alueella.

– Tarpeen vaatiessa laajempia etsintöjä jatketaan keväällä tai alkukesästä lumien sulaessa, poliisi kertoo.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja

Poliisi kertoi myös uusia tietoja uhrin kuljettamisesta.

Rikoksen uhri on kuljettu 7. lokakuuta 2018 aamuyöllä tummalla Audi A4:llä tai sinisellä Renault Lagunalla Tuirasta Jäälin Takumaantien varrella olevalle soramonttualueelle, jossa epäilty henkirikos on tapahtunut.

– Korkeintaan muutama vuorokausi teon jälkeen ruumis on siirretty pois surmapaikalta punaisella Volkswagen Transporter -pakettiautolla toistaiseksi tuntemattomaan paikkaan. Todennäköisin paikka on Oulun lähialueella. Ruumiin siirtäminen on tapahtunut pimeän aikaan, poliisi kertoo.

Havainnot mainituista ajoneuvoista kiinnostavat edelleen Oulun poliisia. Ne ja kaikki muutkin asiaan mahdollisesti liittyvät havainnot ja tiedot voi ilmoittaa vihjenumeroon 0295 416 194 tai vihjesähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi.