Polar Bear Pitc­hin­gis­sä kylmää kyytiä riittää avannon ul­ko­puo­lel­la­kin – Nal­li­ka­ris­sa "tal­vi­ki­sat"

Kolmannen kerran järjestettävä, oululainen myyntipuhetapahtuma Polar Bear Pitching kasvoi tänä vuonna kaksipäiväiseksi spektaakkeliksi.

Polar Bear Pitching -tapahtuman yhteydessä Nallikarissa järjestettiin myös talvinen kisailupäivä. Kuvassa ihmiscurlingia. J-Bear (Jason Brewer, lumikarhupuvussa) on Polar Bear Pitchingin virallinen maskotti ja haluttua selfieseuraa.
Polar Bear Pitching -tapahtuman yhteydessä Nallikarissa järjestettiin myös talvinen kisailupäivä. Kuvassa ihmiscurlingia.
Polar Bear Pitching -tapahtuman yhteydessä Nallikarissa järjestettiin myös talvinen kisailupäivä. Kuvassa ihmiscurlingia.
Kuva: Janne-Pekka Manninen

Kolmannen kerran järjestettävä, oululainen myyntipuhetapahtuma Polar Bear Pitching kasvoi tänä vuonna kaksipäiväiseksi spektaakkeliksi.

Startupit ja sijoittajat yhdistävä bisnestapahtuma tunnetaan avannossa tehtävistä pitchauksista. Tänäkin vuonna avantotapahtuma pidetään tuttuun tapaan, tosin tapahtumapaikkana on torinranta Raatinrannan sijaan ja kellonaika alkuillasta, klo 17-20 välisenä aikana torstaina. Aiemmin tapahtuma on järjestetty iltapäivällä, mutta useisiin maihin livenä striimattava tapahtuma hakee nyt optimaalista ajankohtaa eri aikavyöhykkeille.

Polar Bear Pitching nähdään torstaina suorana lähetyksenä Kaleva.fi:ssä.

Startupit altistetaan tänä vuonna luonnonvoimille jo ennen avantoon menemistä. Nallikarissa järjestettiin keskiviikkona "arktiset kisat", eli leikillinen tiimipäivä talviolympialaisten hengessä. Startupit lastattiin bussiin, joka suuntasi keskustasta Nallikariin pilvisessä ja sateisessa säässä.

Luvassa oli alunperin poro- ja huskyajelua, ihmiscurlingia, lumigolfia ja kolmisuksihiihtoa, mutta joistain ohjelmanumeroista jouduttiin tinkimään surkean sään vuoksi. Useita kansallisuuksia edustavat yritykset ottivat kuitenkin ilon irti päivästä.

Ensimmäistä kertaa avantoon

J-Bear (Jason Brower, lumikarhupuvussa) on Polar Bear Pitchingin virallinen maskotti ja haluttua selfieseuraa.
J-Bear (Jason Brower, lumikarhupuvussa) on Polar Bear Pitchingin virallinen maskotti ja haluttua selfieseuraa.
Kuva: Janne-Pekka Manninen

Nigerialainen Jude Okwuibe edustaa Fineria Energy -yritystä. Firma kehittää Oulussa hybridivoimageneraattoria, joka hyödyntää useita uusiutuvan energian lähteitä. Okwuiben mukaan generaattorissa on kuitenkin fossiilisilla polttoaineilla toimiva varajärjestelmä. Yritys tähtää ratkaisullaan kehittyvien maiden markinoille.

Okwuibe on tehnyt maisterintutkintonsa Oulussa ja jatkaa tohtorintutkintoaan. Okwuibe on nyt ensimmäistä kertaa mukana Polar Bear Pitching -tapahtumassa osallistujana.

– Olen ollut kerran katsojana, tänä vuonna meillä on yrityksen kanssa pitchaus avannossa, Okwuibe sanoo.

Kaksi ja puoli vuotta Oulussa ollut Okwuibe on jo tottunut Oulun talveen, mutta mies on eri mieltä kun sanon, että voisi olla mukavampaa, jos pakkasta olisi enemmän:

– Ei, mies sanoo yksikantaan ja nauraa.

Pitkän tähtäimen ratkaisuja tähdenlentojen sijaan

Avantotapahtuma on noteerattu aiemmilla kerroilla myös kansainvälisessä mediassa ja tänäkin vuonna tapahtumaan on akkreditoitunut muun muassa yhdysvaltalaisten Techcrunchin ja VentureBeatin sekä talouslehti Forbesin edustajia.

Tieteestä ja teknologiasta Forbesiin kirjoittava toimittaja Jennifer Hicks on Polar Bear Pitchingissä ensimmäistä kertaa. Hicks aikoo tutkia, mitä oululaisyrityksillä on tarjottavaa tieteen ja teknologian yhdistämisen saralla esimerkiksi terveysteknologian alueella.

– Nykyisin kirjoitetaan paljon aika lyhytikäisistä innovaatioista, sosiaalisen median sovelluksista ja niin edelleen. Minua kiinnostavat enemmän pitkän tähtäimen innovaatiot, elämää muuttavat ratkaisut, Hicks sanoo.

Hicksin mielestä startupeissa on nykyisin hyvin usein kyse projekteista varsinaisten tuotteiden sijaan.

– Joku saa kasaan Kickstarter-rahoituksen ja sillä sitten mennään. Mielestäni sellaiset ovat projekteja, eivät pitkän tähtäimen yrityksiä, jotka luovat kannattavaa toimintaa ja kehittävät ekosysteemiä edelleen.

Kurja sää ei syönyt tunnelmaa

Startupeilla on Polar Bear Pitchingissä useita tilaisuuksia esitellä ideoitaan sijoittajille ja medialle. Kaksipäiväisessä tapahtumassa pidetään useita workshopeja ja tapahtuma huipentuu torstai-iltana avantoon.

Jude Okwuibea Nallikarin tapahtumapäivä miellytti, vaikka sää olikin kurja.

- Täällä on ollut tosi hauskaa, mukava tavata muita yrityksiä rennoissa merkeissä. Tänään pidetään hauskaa, Okwuibe sanoo.

 

Tiiminrakennusta #polarbearpitching in mallin #nallikari #oulu #sohjo #winterisgoing

A photo posted by Kaleva - Oulu (@kaleva_fi) on