Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Juhannuksen lehti: Lue ju­han­nuk­sen nä­köis­leh­ti täältä

Poik­ki­maan­tien sil­ta­työt käyn­nis­ty­vät - silta auki ensi vuoden lo­pus­sa?

Pitkään valmisteltu Poikkimaantien silta pyritään avaamaan jo ensi vuoden lopulla. Uusi silta vähentää liikennettä Erkkolansillalla.

Joen pohjoisrannalla työsillan rakennus on jo hyvässä vauhdissa. Toinen työsilta rakennetaan etelärannalta ja väliin jätetään kymmenen metriä leveä väylä veneitä varten.
Joen pohjoisrannalla työsillan rakennus on jo hyvässä vauhdissa. Toinen työsilta rakennetaan etelärannalta ja väliin jätetään kymmenen metriä leveä väylä veneitä varten.
Kuva: Joel Karppanen

Poikkimaantien työmaalla tien malli alkaa hahmottua. Teräspalkkeja ja -putkia sekä jykeviä hirsiä ja muuta puutavaraa on pinottuna molemmin puolin jokea.

Matala ja leveä työsilta työntyy Kirkkokankaan puolelta kohti Oulujoen etelärantaa. Alikulkutunnelien lautamuotit antavat osviittaa siitä, kuinka korkealla tie tulee kulkemaan.

– Maanrakennustyöt pääväylän osalta on tehty, ja nyt on vuorossa siltatyöt. Nyt tehdään neljän alikulkua ja työsilta. Kuun lopussa aloitetaan 260-metrisen vesistösillan rakennus, kertoo työmaapäällikkö Risto Perttula Suomen Maastorakentajat Oy:stä.

Oulujoen ylittävän sillan avauspäivä ei ole vielä tiedossa, mutta toistaiseksi työt ovat edenneet aikataulussa.

– Mitään lukkoon lyötyä päivämäärää ei ole, mutta tavoitteena on, että vuoden 2016 lopulla silta voitaisiin ottaa väliaikaisesti käyttöön, sanoo projektin rakennuskonsulttina toimivan Plaana Oy:n toimitusjohtaja Pekka Mosorin.

Väliaikaisella Mosorin tarkoittaa sitä, että kaikkia tiejärjestelyjä ei saada sillan avaamiseen mennessä valmiiksi.