Tilaajille

Poh­jois­suo­ma­lai­sel­le mie­hel­le sa­not­tiin epä­on­ni­sen leik­kauk­sen jäl­keen, ettei hän enää ikinä kävele – nyt hän ih­met­te­lee po­ti­las­va­hin­ko­kes­kuk­sen ris­ti­rii­tai­sia lau­sun­to­ja

Potilasvahinkoilmoituksia tehdään tänä vuonna ennätysmäärä, jos ilmoitusten määrä jatkaa loppuvuonna kasvuaan arvioidulla tavalla. Tässä jutussa tarinansa kertovan miehen arki on nyt kipujen täyttämää – "yhtä helvettiä", hän summaa.

Pohjoissuomalainen mies laitettiin sairaalasta kotiin, vaikka hän ei pystynyt kävelemään itse.
Pohjoissuomalainen mies laitettiin sairaalasta kotiin, vaikka hän ei pystynyt kävelemään itse.
Kuva: Nina Susi

Potilasvahinkoilmoituksia tehdään tänä vuonna ennätysmäärä, jos ilmoitusten määrä jatkaa loppuvuonna kasvuaan arvioidulla tavalla.

Potilasvakuutuskeskuksen johtaja pohjoissuomalaisesta miehestä: Hän on mennyt hoitoon eivätkä oireet ole parantuneet vaan päinvastoin tilanne on huonontunut, mutta silti hän ei lain perusteella ole oikeutettu korvauksiin.

Lue miehen tarina.

Pohjoissuomalaisen miehen selkä kipeytyi kuntosalilla muutama vuosi sitten. Hän hakeutui lähimpään terveyskeskukseen, kun kipu ei ottanut laantuakseen. Lääkäri määräsi kipulääkkeitä ja lihasrelaksantteja. Ne eivät kuitenkaan auttaneet. 

Kun jalkapohjista alkoi hävitä tunto, mies sai lääkäriltään lähetteen OYSin yhteispäivystykseen. Siellä hänelle määrättiin lisää lääkkeitä.