Poh­jois-Poh­jan­maan työt­tö­myys­as­te aleni edel­lis­vuo­des­ta – työt­tö­mien määrä vä­hen­tyi myös Oulussa

Muhosta lukuun ottamatta työttömien työnhakijoiden määrä vähentyi kaikissa kunnissa.

Työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistoon avoimeksi edellisvuotta enemmän. Arkistokuva.
Työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistoon avoimeksi edellisvuotta enemmän. Arkistokuva.
Kuva: Satumaari Ventelä/KL

Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste aleni edellisvuodesta 1,1 prosenttiyksikköä. Huhtikuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli 9,7 prosenttia.

Muhosta lukuun ottamatta työttömien työnhakijoiden määrä vähentyi kaikissa kunnissa. Muhoksella työttömiä oli saman verran kuin vuosi sitten.

Kaiken kaikkiaan Pohjois-Pohjanmaalla oli huhtikuun lopussa 18 000 työtöntä työnhakijaa. Määrä on 2 300 (-11,2%) vähemmän kuin vuosi sitten ja 1 000 vähemmän kuin maaliskuussa. Suhteellisena vuosimuutoksena mitattava työttömyyden alenema oli Pohjois-Pohjanmaalla maan keskitasoa (-9,8%) suurempi. Maakunnan työttömistä miehiä oli 10 500 ja naisia 7 500. Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste oli 9,7 prosenttia, kun koko maan lukema oli 8,8 prosenttia.

Myös työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistoon avoimeksi edellisvuotta enemmän. Työpaikkoja oli avoinna 10 200 kappaletta, mikä on 2 300 enemmän kuin vuosi sitten.

Kunnittain alhaisimmat työttömyysasteet olivat Reisjärvellä (5,0%), Limingassa (5,3%) ja Kalajoella (6,1%). Korkeimmat työttömyysluvut olivat Taivalkoskella (12,7%), Vaalassa (12,4%) ja Pudasjärvellä (11,2%). Oulussa työttömyysaste oli huhtikuun lopussa tasan 11 prosenttia. Vuoden takaiseen verrattuna työttömien määrä vähentyi Oulussa 1200:lla (-10%).