Poh­jois-Poh­jan­maan sai­raan­hoi­to­pii­ri myy Oulun Me­di­kiin­teis­töt Oy:n Lapti Grou­pil­le – yhtiö aikoo jatkaa Sai­raa­lan­rin­teen ra­ken­ta­mis­ta

PPSHP myy Oulun Medikiinteistöt Oy:n koko osakekannan ja Sairaalanrinteen maa-alueet. Lapti Group Oy aikoo hyödyntää käyttämättömän rakennusoikeuden ja jatkaa Oulun Medikiinteistöt Oy:n vuokraustoimintaa.

Lapti Groupin toimitusjohtaja Timo Pekkarinen.
Lapti Groupin toimitusjohtaja Timo Pekkarinen.
Kuva: Lapti Group

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP) myy Oulun Medikiinteistöt Oy:n Lapti Groupille. Sairaanhoitopiirin valtuusto päätti asiasta maanantain kokouksessaan.

PPSHP myy Oulun Medikiinteistöt Oy:n koko osakekannan ja Sairaalanrinteen maa-alueet.

Kauppaa perustellaan sillä, että se tukee sairaanhoitopiirin strategiaa luopua ydintoiminnan kannalta tarpeettomista kiinteistöistä.

Lapti Group Oy aikoo hyödyntää Sairaalanrinteen käyttämättömän rakennusoikeuden ja jatkaa Oulun Medikiinteistöt Oy:n vuokraustoimintaa.

Oulun Medikiinteistöt Oy on kiinteistöosakeyhtiö, joka perustettiin 1970-luvun puolivälissä turvaamaan PPSHP:n henkilöstölle kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen saatavuus läheltä Oulun yliopistollista sairaalaa.

Koska Oulun kaupungissa on jo pitkään ollut toimiva vuokra-asuntomarkkina, omistuksella ei ole enää strategista merkitystä PPSHP:lle.

– Tällä kaupalla katamme kertyneet alijäämät ja käännämme kuntayhtymän taseen ylijäämäiseksi. Omistajakunnat voivat myöhemmin päättää, miten tätä ylijäämää käytetään vai palautetaanko se mahdollisesti omistajakunnille, toteaa PPSHP:n johtaja Ilkka Luoma.

Kohde herätti kiinnostusta markkinoilla

Kohteesta jätettiin viisi tarjousta. Voittajatarjouksen jättänyt Lapti kiinnostui kohteesta muun muassa käyttämättömän rakennusoikeuden ja hyvän sijainnin vuoksi.

– Tulemme rakentamaan vuokra-asuntojen rinnalle omistusasuntoja. Oulu lukeutuu Suomen nopeimmin kasvaviin kaupunkikeskuksiin ja haluamme olla täällä vahvasti läsnä kehittämässä kaupunkia ja kaupunkilaisten asumista, Lapti Group Oy:n toimitusjohtaja Timo Pekkarinen sanoo.

Oulun Medikiinteistöt Oy jatkaa asuntojen vuokraustoimintaa. Nykyisten asukkaiden vuokrasopimukset ovat voimassa entisin ehdoin, eikä asukkailta edellytetä toimenpiteitä.

Myös Sairaalanrinteellä sijaitseva potilaskoti jatkaa toimintaansa.  Reilun 70 vuodepaikan potilaskoti palvelee kauempaa sairaalaan saapuvia potilaita ja heidän omaisiaan.

Oulun Medikiinteistöt Oy omistaa 10 kerrostaloa ja noin 500 asuntoa. Yhtiö siirtyy 1.11.2018 tehtävällä kaupalla Laptille. 

Lapti Group on suomalainen rakennusalan konserni, joka keskittyy asunto- ja palvelutilarakentamisen lisäksi talotekniikan projektitoteutuksiin ja projektitoteutuksiin. Lapti Groupilla on noin 800 työntekijää. Yhtiön liikevaihto tilikaudella 2017 oli noin 225 miljoonaa euroa.