Poh­jois-Poh­jan­maan ete­lä­osas­sa useita on­net­to­muuk­sia – pe­las­tus­lai­tos ke­hot­taa va­ro­vai­suu­teen lii­ken­tees­sä

Jokilaaksojen pelastuslaitokselle tuli useita onnettomuushälytyksiä maanantaina iltapäivällä.

Jokilaaksojen pelastuslaitokselle tuli useita onnettomuushälytyksiä maanantaina iltapäivällä.

Kahdessa tapauksessa oli kyse raskaan ajoneuvon onnettomuudesta ja yhdessä tapauksessa kahden henkilöauton kylkikolarista. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa vakavasti.

Pelastuslaitos kehottaa varovaisuuteen liikenteessä, sillä näkyvyys on huono pöllyävän lumen vuoksi. Myös Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä Pohjois-Pohjanmaan länsiosissa.

Ensimmäinen onnettomuus tapahtui Alavieskassa Kalajoentiellä noin kello 14, jossa täysperävaunuyhdistelmän perävaunu suistui ojaan. Ajoneuvo oli pyörillään tiellä, mutta vetoauto tukki koko tien. Onnettomuuspaikalla oli kiertotie noin kolmen tunnin ajan.

Kalajoentien onnettomuudessa rekan kyydissä oli vaaralliseksi aineeksi luokiteltua hartsiliuosta. Hartsiliuos on palava, nestemäinen matalaviskositeettinen aine. Hartsiliuoksen höyryt ovat myrkyllisiä, ja aine muodostaa vuotaessaan syttymisvaaran. Humahtaen palava hartsiliuos voi aiheuttaa palovammoja.

Ylivieskassa Savontiellä tapahtui puolestaan kahden henkilöauton kylkikolari kello 15.40. Onnettomuusautoissa oli yhteensä viisi henkilöä. Kaikki heistä pääsi itse pois ajoneuvoista. Ajoneuvon vaurioituivat ajokelvottomiksi.

Nivalassa kaatui puolestaan kuorma-auto kyljelleen. Hälytys onnettomuudesta tuli noin 16.20. Onnettomuus tapahtui pienemmällä sivutiellä, eikä siitä ollut haittaa muulle liikenteelle. Ajoneuvo pyritään nostamaan ojasta maanantai-illan aikana. Pelastuslaitos tarkasti, ettei siitä vuoda vaarallisia aineita maahan.

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta.