Poh­jois-Poh­jan­maal­la viisi uutta var­mis­tet­tua tar­tun­taa – yksi henkilö te­ho­hoi­dos­sa Oulussa

Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian alkuvaiheessa.

Vs. osastonylilääkäri Teija Puhto (vas.), hygieniahoitaja Reija Leiviskä ja sairaanhoitaja Sara Jounila OYS:n ilmavarotoimihuoneessa. Arkistokuva.
Vs. osastonylilääkäri Teija Puhto (vas.), hygieniahoitaja Reija Leiviskä ja sairaanhoitaja Sara Jounila OYS:n ilmavarotoimihuoneessa. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

Viimeisen vuorokauden aikana Pohjois-Pohjanmaalla on todettu viisi uutta positiivista koronanäytettä.

Yhteensä näytteiden avulla todettuja tartuntoja on maakunnassa 48 kappaletta. Tartuntoja on todennäköisesti paljon enemmän, sillä testejä tehdään vain rajatusti.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on kuusi koronapotilasta, joista yksi on tehohoidossa.

Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian alkuvaiheessa. Epidemia on huomattavasti pidemmällä esimerkiksi Uudellamaalla, joka on päätetty eristää muusta Suomesta. Näin epidemian leviämistä pyritään hidastamaan ja estämään.

STT:n tietojen mukaan Uudenmaan eristys alkaa vuorokauden vaihtuessa lauantaiksi. Eduskunnan on määrä päättää Uudellemaalle esitetyistä liikkumisrajoituksista tänään.

Sadat poliisit ovat valmiina aloittamaan eristämisen. Apuun on tulossa myös varusmiehiä.

Pohjois-Suomessa koko Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella on todettu yhteensä 61 koronatartuntaa. Muissa alueen sairaaloissa ei ole tällä hetkellä koronapotilaita.

Suomessa kokonaisuudessaan epidemia on jäljessä monia muita Euroopan maita ja alueita. Pahiten virus on tehnyt tuhoa Italiassa ja Espanjassa.