Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Poh­jois-Poh­jan­maal­la roihusi useita maas­to­pa­lo­ja: Pu­das­jär­vel­lä tulessa useita heh­taa­re­ja, Ka­la­joel­la salama sytytti palon

Pohjois-Pohjanmaalla on keskiviikon aikana sammutettu useita maastopaloja.

Pohjois-Pohjanmaalla on keskiviikon aikana sammutettu useita maastopaloja.

Suurin palo syttyi illalla Pudasjärvellä, jossa lähellä Yli-Iitä Isopihlajasuon läheisyydessä palaa useita hehtaareja maastoa. Päivystävä palomestari Kari Kuosmanen kertoo, että kyse ei ole kuitenkaan suopalosta.

Pelastuslaitokselta kerrottiin kello 21 aikaan, että palo leviää yhä maastossa, eikä paloaluetta ole saatu rajattua. 

Maastopalon sammutustöiden arvioidaan kestävän pitkälle yöhön saakka. Paikalle on hälytetty yksiköitä muun muassa Iistä, Yli-Iistä ja Pudasjärveltä.

Pudasjärvellä syttyi myös toinen palo, kun kunnan pohjoisosissa, lähellä Ranuan rajaa Tikanpalossa syttyneessä maastopalossa paloi noin kaksi hehtaaria maastoa. 

Molempien Pudasjärven alueella syttyneiden maastopalojen sammutustyöt olivat yhä käynnissä myöhään keskiviikkoiltana.

Kalajoella salamanisku sytytti palamaan noin 0,6 hehtaarin kokoisen alueen maastoa. Paloa sammutettiin viiden pelastuslaitoksen yksikön voimin vielä illalla kymmenen jälkeen. 

Myös Ylivieskassa sammutettiin maastopaloa. Nuoressa kangasmetsässä riehuneesta palosta tuli hälytys hieman ennen iltakahdeksaa. Palo levisi noin kahdeksan aarin alueelle.

Pyhäjoella paloi alkuillasta noin 25 aaria maastoa. Palon jälkivartiointi luovutettiin illan aikana maanomistajalle.