Poh­jois-Poh­jan­maal­la enemmän työt­tö­miä kuin viime vuonna, maa­kun­nan suurin työt­tö­myys­as­te Tai­val­kos­kel­la

Tammikuun lopussa maakunnassa oli 20 200 työtöntä työnhakijaa, mikä on liki 700 enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan verrattuna.

Työttömien määrä kasvoi Pohjois-Pohjanmaalla 3,4 prosentilla viime vuoteen verrattuna. Tammikuun lopussa maakunnassa oli 20 200 työtöntä työnhakijaa, mikä on liki 700 enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan verrattuna. 

Sen sijaan joulukuusta työttömien määrä väheni noin 600:lla. Lomautettuja oli 400 enemmän kuin viime vuoteen verrattuna, mutta joulukuusta lomautettujen määrä väheni lähes 600:lla. 

Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste oli tammikuun lopussa 10,8 prosenttia ja koko maassa työttömyysaste oli 9,6 prosenttia. Vuosi sitten työttömyysaste oli 10,5 prosenttia. 

Maakunnan suurin työttömyysaste oli Taivalkoskella, jossa työttömien osuus työvoimasta oli 13,8 prosenttia. Seuraavaksi korkein työttömyysaste oli Vaalassa, jossa työttömiä oli 13,4 prosenttia ja Merijärvellä, jossa työttömiä oli 12,8 prosenttia. 

Alhaisin työttömyysaste oli Reisjärvellä, jossa työttömiä oli 6,1 prosenttia. Seuraavaksi alhaisimpia työttömyysasteet olivat Lumijoella, jossa työttömiä oli 6,8 prosenttia ja Limingassa, jossa työttömiä oli 7,2 prosenttia. 

Oulussa työttömyysaste oli 11,8 prosenttia. 

Tammikuun aikana TE-toimistossa oli avoinna kaikkiaan 9300 työpaikkaa, mikä on 800 enemmän kuin vuosi sitten. Tammikuussa tuli avoimeksi 5600 uutta työpaikkaa. 

Eniten paikkoja ilmoitettiin avoimiksi muun muassa rakennusapulaisille, toimisto- tai laitossiivoojille, myyjille, lähihoitajille, kirvesmiehille ja rakennustyötekijöille.