Nokia: Täl­lai­nen on yhtiön yli 60-vuo­ti­nen his­to­ria Oulussa

koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Pit­se­ria­su­ku­jen vä­lien­sel­vit­te­ly­jen tut­kin­nat ete­ne­vät – "Ko­ko­nai­suus liittyy pi­tem­pi­ai­kai­seen kau­naan"

Viime keskiviikkona Limingantullissa tapahtuneen joukkotappelun ja Kaijonharjun torstaisen pitseriapuukotuksen rikostutkinnat etenevät.

Keskiviikkona tapahtuneen Limingantullin joukkotappelun tutkinta jatkuu.
Keskiviikkona tapahtuneen Limingantullin joukkotappelun tutkinta jatkuu.
Kuva: Pl

Viime keskiviikkona Limingantullissa tapahtuneen joukkotappelun ja Kaijonharjun torstaisen pitseriapuukotuksen rikostutkinnat etenevät.

Limingantullin joukkotappelun tutkinta jatkui viikonlopun aikana kuulustelujen merkeissä.

– Tapahtumien kulusta on tullut lisäselvyyttä. Kaikkia osallisia ja silminnäkijöitä on kuultu, kertoo rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisista.

Autogrillin lähellä käydyssä joukkotappelussa oli osallisena useita henkilöitä. Kahakassa ajettiin autolla yhden henkilön yli, ammuttiin käsiaseella ilmaan ja pahoinpideltiin pesäpallomailalla.

Tutkintaa jatketaan tapon yrityksen, törkeän pahoinpitelyn, törkeän ampuma-aserikoksen ja vaaran aiheuttamisen rikosnimikkeillä. Epäiltynä on poliisin mukaan viisi henkilöä.

Tekojen motiivit juontavat juurensa vuosia kestäneeseen vihanpitoon.

– Jostain syystä räjähdyspiste tuli tuossa tilanteessa. Kokonaisuus liittyy pitempiaikaiseen kaunaan, Kiiskinen sanoo.

Kaijonharjun tapaus tutkitaan muun muassa törkeänä pahoinpitelynä

Kaijonharjun ostoskeskuksessa sijaitsevassa ravintolassa sattui torstai-iltana puukotus. Nujakassa oli osallisena ravintolan työntekijä ja kaksi ulkopuolista miestä, jotka tappelivat henkilökunnan tiloissa. Osapuolia on niin ikään kuultu viikonlopun aikana.

– Viikonlopun aikana on kuultu useampia henkilöitä ja kuulustelut jatkuvat nyt arkena, kertoo rikoskomisario Petri Savela.

Savelan mukaan tapahtumienkulku on tarkentunut, mutta poliisilla ei ole vielä tutkinnan tässä vaiheessa muuta kerrottavaa tapauksesta.

Tapausta tutkitaan kahtena pahoinpitelynä ja yhtenä törkeänä pahoinpitelynä. Pahoinpitelyissä on kaksi epäiltyä ja törkeässä pahoinpitelyssä yksi. Savelan mukaan juttu etenee syyteharkintaan todennäköisesti syksyn aikana.

Ei vaikutusta keskusrikospoliisin tutkintaan

Limingantullin ja Kaijonharjun tutkinnat eivät vaikuta Kiiskisen ja Savelan mukaan jo käynnissä olevaan keskusrikospoliisin tutkintaan, vaan ne käsitellään erillisinä kokonaisuuksina.

Keskusrikospoliisin tutkima laaja talousrikosvyyhti etenee syyttäjälle kuluvan viikon aikana.