Pit­kä­mä­ki kol­man­nek­si ko­va­ta­soi­ses­sa kei­häs­ki­sas­sa

Yli 87 metrin heitto riitti Tero Pitkämäelle vasta kolmanteen sijaan Timanttiliigan Lausannen kilpailussa torstaina.

Yli 87 metrin heitto riitti Tero Pitkämäelle vasta kolmanteen sijaan Timanttiliigan Lausannen kilpailussa torstaina.

Kilpailu oli hyvä osoitus siitä, kuinka kova keihäänheiton taso tällä kaudella on. Kisan viisi parasta heittäjää ylittivät kaikki 85 metriä, ja kermana kakun päällä oli Lontoon olympiavoittaja Keshorn Walcottin yli 90 metrin kiskaisu ensimmäisellä kierroksella.

Walcott rikkoi haamurajan ensimmäistä kertaa urallaan, ja Trinidadin ja Tobagon keihäsylpeyden ennätys kirjataan nyt lukemin 90,16. Kakkossijan otti Tshekin Vitezslav Vesely tuloksella 87,97.

Pitkämäen paras heitto nähtiin neljännellä kierroksella ja se kantoi 87,44. Tulos on Pitkämäen kauden kolmanneksi paras. Hänen kauden ykkösnoteerauksensa on yhä toukokuinen 88,62.

Myös maailmantilaston kärkipaikan säilyttänyt Kenian Julius Yego (85,50) ja ennätyksensä 85,15 heittänyt Tshekin Jakub Vadlejch rikkoivat 85 metrin rajan.

Ari Mannio oli kilpailun kuudes tuloksella 80,80. Mannio heitti Lausannessa tasaista sarjaa, sillä hän kirjautti myös tulokset 80,76 ja 80,72.

Teemu Wirkkalan kilpailu jäi vaisuksi. Miehen parhaaksi jäi toisen kierroksen 76,57, eikä hän päässyt heittämään kolmella viimeisellä kierroksella. Wirkkala sijoittui kymmenenneksi.

Gatlin ja Taylor säväyttivät

Lausannessa nähtiin kovaa tulostasoa muissakin lajeissa.

Miesten 100 metriä tällä kaudella hallinnut Justin Gatlin pinkoi ylivoimaiseen voittoon huippuajalla 9,75. Se jää vain yhden sekunnin sadasosan hänen ennätyksestään, joka on myös kauden kärkitulos.

Amerikkalainen Gatlin irtosi 1,4 sekunnin myötätuulessa heti alkukiihdytyksessä. Jamaikan Asafa Powell ja Yhdysvaltain Tyson Gay juoksivat ajan 9,92.

Saksan David Storl rikkoi kuulassa viimein 22 metrin rajan. Hän paransi ennätystään 23 sentillä työntämällä tuloksen 22,20.

Miesten kolmiloikassa nähtiin huikea kilpailu. Kuuban Pedro Pablo Pichardo johti huipputuloksella 17,99, mutta Yhdysvaltain Christian Taylor ohitti hänet ensin kolmella sentillä ja teki sitten viimeisellä yrityksellään ennätyksensä 18,06.

Taylor on tuloksellaan kaikkien aikojen tilastossa neljäntenä. Hänen noteerauksensa uupuu neljä senttiä Pichardon kauden kärkituloksesta.

Naisten korkeudessa Venäjän Anna Tshitsherova voitti kauden kärkituloksella 203.