Tilaajille

"Piti kas­vat­taa tietty suoja it­sel­le­ni" – 1970-lu­vul­ta asti nuk­ke­teat­te­ria tehnyt Juha Lauk­ka­nen joutui uransa alussa koh­taa­maan en­nak­ko­luu­lot

Vadelmapensaat kohosivat korkeuksiin. Iltapäivisin mummo kattoi syreenipensaiden viereen puutarhapöydälle mehun ja kahvin.

Vadelmapensaat kohosivat korkeuksiin. Iltapäivisin mummo kattoi syreenipensaiden viereen puutarhapöydälle mehun ja kahvin. Limonadi piti hakea kylmäkellarista, mutta siellä olivat pelottavat sammakot. Piti rohkaistua, jos halusi herkullista juotavaa.

Mummolan piha Leppäviran Oravikoskella oli tulevan nukkenäyttelijän Juha Laukkasen salattu puutarha. Laukkanen sanoo olevansa kuin Peter Pan, mieli on alati lapsuudessa. 

Frances Hodgson Burnettin tekstiin perustuva Salainen puutarha sai ensi-iltansa eilen Kansallisteatterin suuren näyttämön lämpiössä. Siellä soolonukketeatteria tekevä Juha Laukkanen elää ammatillista unelmaansa: käytössä on ison talon edut: valot, äänet, pystytys, purku ja markkinointi. Esimerkiksi Kansallisteatterin valaistusmestari Ville Virtanen on vastannut esityksen valo- ja videosuunnittelusta.

– Ne ovat upeita. En muista näytellä, kun katson vaan niitä videoita, Laukkanen sanoo.