Pirre Sep­pä­nen, 28, va­lit­tiin Sii­ka­lat­van kun­nan­joh­ta­jak­si – Kimmo Hinno varalle

Siikalatvan kunnanvaltuusto veti kunnanhallituksen esitykseltä jalat alta ja valitsikin valtiotieteiden maisteri Pirre Seppäsen Siikalatvan kunnanjohtajaksi.

Siikalatvan uudeksi kunnanjohtajaksi valittu Pirre Seppänen toivoo pystyvänsä aloittamaan uudessa virassaan mahdollisimman pian. Ellei koronatilanne muuta suunnitelmia, on Seppänen tarttumassa työhönsä toukokuun aikana.
Siikalatvan uudeksi kunnanjohtajaksi valittu Pirre Seppänen toivoo pystyvänsä aloittamaan uudessa virassaan mahdollisimman pian. Ellei koronatilanne muuta suunnitelmia, on Seppänen tarttumassa työhönsä toukokuun aikana.
Kuva: Pirre Seppänen

Siikalatvan kunnanvaltuusto veti kunnanhallituksen esitykseltä jalat alta ja valitsikin valtiotieteiden maisteri Pirre Seppäsen Siikalatvan kunnanjohtajaksi. 28-vuotias Seppänen työskentelee tällä hetkellä Helsingissä apulaispormestari Pia Pakarisen poliittisena erityisavustajana.

Valintaa edelsi äänestys. Ilmari Ojakoski esitti kunnanhallituksen esityksen mukaisesti, että kunnanjohtajaksi valitaan Pohjois-Pohjanmaan liiton vs.hallintojohtajana työskentelevä yhteiskuntatieteiden maisteri Kimmo Hinno.

Vastaesityksen Pirre Seppäsen valinnasta teki puolestaan Markus Saastamoinen.

Koska molemmat saivat kannatusta, suoritettiin suljettu lippuäänestys, jossa annettiin 27 ääntä. Ne jakautuivat seuraavasti: 14 Seppäselle, 12 Hinnolle. Yksi ääni hylättiin, koska siihen oli kirjattu pelkkä sukunimi ja äänestysmenettely edellyttää koko nimeä.

Kunnanhallituksen alkuperäisesitys ei sisältänyt varahenkilön valintaa. Jaakko Myllykosken esityksestä valtuusto valitsi kuitenkin suljetulla lippuäänestyksellä myös varahenkilön. Äänistä 22 sai Kimmo Hinno, joka tuli näin valituksi varasijalle. Muut äänet jakautuivat seuraavasti: 2 Kai Korhonen, 2 hylättyä ja yksi tyhjä.

Puhelimitse Helsingistä tavoitettu Pirre Seppänen on valinnastaan iloinen sekä hieman häkeltynyt.

– Tunne on onnellinen ja yllättynytkin, mutta yhteiskunnan vallitseva tilanne mustine pilvineen tuo ristiriitaisia fiiliksiä, Seppänen toteaa viitaten koronatilanteeseen sekä siihen, että nykyinen kotikaupunki kuuluu muusta maasta eristettyyn Uudenmaan alueeseen.

Siikalatvalle Seppäsellä ei ole aiempia kytköksiä, mutta hän kertoo huomioineensa kunnan ensi kertaa sen tekemien soteratkaisujen yhteydessä. Kun kunnanjohtajan virka tuli hakuun, kiinnitti hakuilmoitus huomion uudelleen.

– Ilmoitus oli kirjoitettu raikkaalla ja vähän uudenlaisella tavalla. Siinä etsittiin vuorovaikutustaitoista ja verkostoitunutta, uudenlaista johtajaa. Minulle tuli tunne, että sovin siihen, Seppänenn perustelee.

Tuleva nuori kuntaveturi on jo ehtinyt jutella sekä oman työnantajansa että Siikalatvan vs.kunnanjohtajan virkaa tekevän Seijä Mäenpään kanssa viran vastaanoottamisen aikatauluista. Nykyisen työnsä puolesta ei estettä nopeahkolle siirtymiselle pitäisi olla.

– Päivää ei ole lyöty lukkoon, mutta yritän tehdä parhaani, että pääsisin aloittamaan toukokuussa. Täytyy yrittää järjestellä asioita ja uskoa, että ellei tilanne mene radikaalisti toiseen suuntaan, on työpaikan muutos perusteltu syy poistua, vaikka Uudenmaan raja olisi kiinni.

Koronatoimenpiteiden takia kunnanvaltuustoon kokous pidettiin poikkeuksellisesti Rantsilan liikuntahallilla, jotta saatiin varmistettua osallistujien kesken riittävät varoetäisyydet. Kokous on videoitu ja tallenne on tulossa kuntalaisten katsottavaksi kunnan virallisille nettisivuille niin pian kuin mahdollista