Korona: Toimi näin, jos tulet ki­peäk­si tai epäilet ko­ro­na­tar­tun­taa – Ko­ko­sim­me PPSHP:n ja muiden toi­mi­joi­den ohjeet yhteen

Koronanyrkki: Ul­ko­ti­lo­ja kos­ke­via ra­joi­tuk­sia tar­kas­tel­laan uu­del­leen

Pik­ku­sum­mal­la pilviin

Halpalentoyhtiöiden vallattua markkinat muutama vuosi sitten paranivat myös pienituloisempien matkustusmahdollisuudet. Jos loistava tuuri käy, lennon saattaa saada jopa muutamalla eurolla, mutta helppoa se ei ole.

_
_

www.ryanair.com/fi
www.eticket.fi
www.skyscanner.net
www.momondo.com
www.travellink.fi

Halpalentoyhtiöiden vallattua markkinat muutama vuosi sitten paranivat myös pienituloisempien matkustusmahdollisuudet. Jos loistava tuuri käy, lennon saattaa saada jopa muutamalla eurolla, mutta helppoa se ei ole. Jos haluat lennot muutamaa satasta normaalia edullisemmin, varaa aikaa. Sekä lennon etsimiseen että matkustamiseen, sillä välilaskut ovat usein edullisin vaihtoehto.

Edullisia lentoja on helpompi metsästää, jos kohde on tiedossa. Jos haluat matkustaa esimerkiksi Dubliniin, kannattaa ensin miettiä, mitkä halpalentoyhtiöt sinne lentävät. Irlantilaiset Ryanair sekä Aerlingus pitävät molemmat Dublinia tukikohtanaan, joten niistä on hyvä lähteä liikkeelle. Huono puoli siinä on se, että pohjoisessa asuva joutuu matkustamaan etelään päästäkseen käsiksi halpalentoyhtiöiden tarjoamiin palveluihin.

Ryanair ei lennä enää Tampereelta suoraan Dubliniin, mutta Riian kautta matkustaessa saattaisi päästä kohteeseen edullisesti. Yleensä vaihtoväli on kuitenkin sen verran pitkä, että Riian lentoasemalla saa odotella useammankin tunnin. Toisaalta matka Riian keskustaan kestää pisimmilläänkin vain puoli tuntia, joten siinä avautuu myös mahdollisuus vierailla kahdessa kaupungissa yhden matkan aikana.

Aerlingus lentää Helsingin ja Dublinin väliä muutaman kerran viikossa. Matkustajan on oltava valmis lentämään viikolla, joten pelkästään viikonlopuksi tällä lentoyhtiöllä ei voi Irlantiin matkustaa. Hintaa meno-paluulennolle kertyy halvimmillaan noin sata euroa.

Oulu-Helsinki-välin edullisin matkustustapa on alennuskorttilaiselle juna. Jos kuitenkaan usean tunnin junassa istuskelu ei viehätä, Blue1 tarjoaa alle 26-vuotiaille lennot muutamaa kymppiä VR:n opiskelijalippua kalliimmalla.

Internetissä on useita hakukoneita, jotka kaikki lupaavat tarjota matkustajalle ne kaikkein edullisimmat lennot. Useimmat niistä eivät kuitenkaan ota huomioon halpalentoyhtiöitä, joten hinnat kannattaa vertailun vuoksi tarkistaa vielä esimerkiksi Ryanairin sivuilta. Hyviä hakukoneita ovat esimerkiksi suomalainen e-ticket sekä ulkomaiset skyscanner ja momondo. Myös travellinkilta löytyy joskus hyviä tarjouksia.

Usein käy niin, että vaikka hakukone tarjoaakin lentoja, ei niitä syystä tai toisesta voikaan varata. Siinä tapauksessa kannattaa painella suoraan lentoyhtiön kotisivuille ja tarkistaa, josko sieltä löytyisi vielä haluttuja lentoja. Joskus sitä kautta saattaa saada liput myös halvemmalla, kun kukaan ei ole vetämässä välistä.

Jos matkustat halpalentoyhtiöllä, ota huomioon, että edulliset lennot maksetaan usein lisämaksuilla, joita lentoyhtiöt veloittavat kaikesta ylimääräisestä. Halvimmillaan pääset siis, jos pakkaat mukaan vain käsimatkatavarat (ole tarkkana laukun koon kanssa), otat omat eväät etkä tarvitse muitakaan mukavuuksia. Lisäksi esimerkiksi Ryanair on äärimmäisen tarkka siitä, että käsimatkatavaraa ei ole kuin yhden laukun verran. Pakkaa siis käsilaukkusi muun matkatavaran kanssa samaan kassiin.