Pik­ku­lei­jo­nat sinetöi voiton Tshe­kis­tä vii­mei­sel­lä pe­li­mi­nuu­til­la – Kiek­ko-La­se­rin kas­vat­ti Samu Tuo­maa­la vii­meis­te­li kaksi osumaa

Frisco
Suomi voitti Tshekin varhain torstaiaamuna.
Suomi voitti Tshekin varhain torstaiaamuna.
Kuva: Pasi Mennander // Suomen jääkiekkoliitto

Suomi otti keskiviikon ja torstain välisenä yönä toisen kiperän voiton jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisoissa. Turnauksen avauksessa Suomi voitti Venäjän voittolaukauksilla ja toisessa ottelussa Tshekin 6–5 viimeisen peliminuutin maalilla Friscossa Texasissa.

Voittomaalin viimeisteli Samu Tuomaala 19 sekuntia ennen peliajan loppua. Tuomaala oli ärhäkkäänä pelin ratkaisuhetket, sillä hän viimeisteli myös Suomen 4–5-kavennuksen ja syötti Samu Salmisen 5–5-tasoituksen.

Voittomaalin tehnyt Kempeleen Kiekko-Laserin kasvatti nähtiin tällä kaudella myös Kärppien paidassa liigajäillä.

Tuomaala teki tärkeät maalinsa ylivoimalla ja ylivoimaosumia kertyi Suomelle yhteensä kolme.

Suomi nousi ottelun lopussa kahden maalin tappioasemasta voittoon alle kahdeksassa minuutissa.

Joukkueen sitkeys tuli selväksi jo ottelun alkupuolella, kun Tshekki oli karannut neljässä minuutissa 2–0-johtoon.

Takaa-ajo alkoi Ville Koivusen maalista ensi erässä. Toisessa erässä Miko Matikka ja Aleksi Heimosalmi veivät maaleillaan Suomen johtoon ennen kuin peli kääntyi vielä kerran Tshekkien eduksi.

Suomi hallitsi avauspeliä Venäjää vastaan, mutta Tshekki-peli oli tasaisempi. Tshekki voitti ottelun laukaisutilaston 33–31.

Voitto nosti Suomen B-alkulohkon kärkipaikalle.

Venäjä-ottelussa rajusti kaatunut Oliver Kapanen oli poissa Suomen kokoonpanosta. Hänen tilalleen oli nostettu Juho Järvelä.

Suomi kohtaa välipäivän jälkeen Saksan perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.