Pik­ku­lei­jo­nat otti kym­me­nen maalin murs­ka­voi­ton Sak­sas­ta – kap­tee­ni Samu Sal­mi­nen teki kaksi maalia ja keräsi syöt­tö­pis­teen, Samu Tuo­maa­la jälleen maa­lin­teos­sa

Suomi johtaa B-lohkoa kolmella voitolla.

Plano/Helsinki
Suomi juhli murskavoittoa Saksasta varhain vapunpäivän aamuna.
Suomi juhli murskavoittoa Saksasta varhain vapunpäivän aamuna.
Kuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto

Suomi rusikoi Saksan maalein 10–0 alle 18-vuotiaiden jääkiekon MM-kilpailujen kolmannessa ottelussaan. Suomi kohtaa sunnuntaina viimeisessä alkulohkopelissään isäntämaa Yhdysvallat ja voi varmistaa B-alkulohkon kärkipaikan voitolla.

– Se on iso peli meille, se on iso peli Yhdysvalloille. Meille oli tänään ehkä vaikeampaa säilyttää malttimme ja pelata hyvin yksinkertaista jääkiekkoa, pysyä tehokkaina ja tehdä maaleja. Uskon meidän olevan nälkäisiä huomenna. Haluamme pelata hyvän pelin Yhdysvaltoja vastaan ja saada haluamamme tuloksen, Suomen päävalmentaja Petri Karjalainen sanoi kisasivuilla.

Niko Huuhtanen ja joukkueen kapteeni Samu Salminen tekivät molemmat kaksi maalia. Suomen maaleista viisi syntyi ylivoimalla.

– Puhuimme joukkueen kanssa ja teimme selväksi, ettemme mieti lopputulosta. Pelaamme vain selkeät 60 minuuttia, teemme pienet asiat oikein ja pidämme ajatukset niissä. Olen ylpeä kavereista, Salminen sanoi.

Samu Tuomaala ja Ville Koivunen kirjauttivat kumpikin maalin ja kaksi syöttöpistettä. Tuomaala ja Koivunen jakavat MM-turnauksen pistepörssin kärkipaikkaa Venäjän Matvei Mitshkovin ja Nikita Tshibrikovin sekä Kanadan Francesco Pinellin kanssa.

– Yhdysvallat luistelee hyvin ja pelaa hyvin kiekollisena. Meidän täytyy tehdä pienetkin asiat erityisen hyvin puolustuksessa ja auttaa maalivahtiamme pelaamaan  hyvä peli, Salminen ennakoi sunnuntain ottelua.

Brad Lambert, Verner Miettinen ja ykkösmaalivahti Aku Koskenvuo huilasivat Saksaa vastaan, mutta ovat päävalmentaja Karjalaisen mukaan valmiina pelaamaan Yhdysvaltoja vastaan. Venäjää vastaan loukkaantunut Oliver Kapanen saattaa myös palata jäälle MM-turnauksen jatkuessa.

Suomen maalilla Juuso Helomaa pelasi turnauksen ensimmäisen pelinsä ja ansaitsi nollapelin 23 torjunnalla.

– Tietenkin tämä oli kiva hetki minulle. Oli suuri kunnia aloittaa turnaus tällä tavalla ja kaverit tekivät pelistä minulle helpon, Helomaa kiitteli.