ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pierun SM-ki­sat laa­je­ne­vat MM-ki­soik­si - katso video

Pierun MM-kisat järjestetään Mutafutiksen SM-turnauksen yhteydessä 13. heinäkuuta.

Videolla esitellään joukkuekisaa varten rakennettu pierutynnyri.
Videolla esitellään joukkuekisaa varten rakennettu pierutynnyri.

Utajärvellä viime heinäkuussa ensimmäistä kertaa järjestetyt Pierun SM-kisat laajenevat maailmanmestaruuskisoiksi. Tänä vuonna yksilökilpailun rinnalle tulee uutena lajina joukkuekilpailu.

”Viime kisojen perusteella tämä ei voi jäädä kotimaiseksi ilmiöksi, sen verran on ollut tunkua maailmalta”, sanoo kisojen järjestäjä Seppo Kinnunen.

Kinnusen mukaan tulossa on vielä muitakin mielenkiintoisia kuvioita pierukisan osalta, joita hän ei voi kuitenkaan vielä paljastaa. Tällä hetkellä tiedetään, että Pierun MM-kisat järjestetään Mutafutiksen SM-turnauksen yhteydessä 13. heinäkuuta kello 15.

Vaihtomiehistä apua suoritukseen

Kinnusen mukaan joukkuekisa järjestetään siten, että kisaan voi osallistua kolmihenkinen joukkue, joista kaksi tekee suorituksen. Kolmas jäsen voi olla vaihtomies tai valmentaja, Kinnunen sanoo.

”Jos vähän kärsii ujoudesta, niin se häipyy sakissa. Joukkue vahvistaa heikointa lenkkiä, niinhän se menee. Tai jos jollain ei ole tulollaan, niin vaihtomies kehiin.”

Kinnusen mukaan pierukisaa on tarkoitus kasvattaa kaikin puolin edellisvuotta isommaksi, mihin joukkuekisakin liittyy. Enemmän osallistujia, enemmän show'ta.

”Ensimmäiset kisat opettivat, että show tulee yleisön ja kisailijoiden vuorovaikutuksesta. Spontaani show on kaikkein paras, kun ei tule mitään väkisinväännetyn makua.”

Tauko.

”Vaikka itse kisassahan voi kyllä olla väkisinvääntämistä.”

Naisia mukaan

Kinnunen toivoo, että ulkomailta tulee paljon osallistujia ja heinäkuussa saadaan aikaan jopa maaotteluhenkeä. Viime kesänä osallistujia oli yhdeksän, ja nyt Kinnunen toivoo kolmin- tai nelinkertaista osallistujamäärää.

”Toivottavasti mukaan saadaan joku nainenkin”, Kinnunen sanoo.

Pierun ensimmäiset MM-kisat järjestetään 13. heinäkuuta Utajärvellä jalkapalloseura FC Yli-Utos ry:n järjestämänä.