Liikenne: Sii­ka­joen­ky­läl­lä kaikki tie­tä­vät, missä on Suomen surkein tie – ­Ka­le­va testasi reitin

Luitko jo tämän: Kes­ki-ikää lä­hes­ty­vien naisten kuo­le­mat li­sään­ty­neet, ko­ro­na­ta­pauk­set eivät selitä kasvua

Pääkirjoitus: Seppien syn­ty­mi­nen vaatii myös lä­hi­ope­tus­ta ja oh­jaus­ta, ja nyt liian moni am­mat­tiin opis­ke­le­va jää niitä vaille

"Pieni har­mi­tus jäi" – Matti Matts­son ylsi rin­ta­uin­nin EM-ho­peal­le, en­sim­mäi­nen miesten la­ji­mi­ta­li sitten vuoden 1931

Rooma/Helsinki
Matti Mattssonin palkintokaappi täydentyy nyt EM-hopealla.
Matti Mattssonin palkintokaappi täydentyy nyt EM-hopealla.
Kuva: EPA

Matti Mattsson on uinut hopeaa miesten 200 metrin rintauinnissa pitkän matkan EM-kisoissa Roomassa. Mattssonin hopea-aika oli 2.09,40, jolla hän hävisi kultamitalisi, Britannian James Wilbylle 44 sadasosaa.

Mattsson on nyt napannut mitalin sekä EM-, MM- että olympiatasolla ja kuuluu tässä 28 suomalaisen valiourheilijan joukkoon.

– Äärimmäisen hienolta tuntuu, ja tyytyväinen pitää olla, vaikka pieni harmitus jäikin. Kultaa lähdettiin hakemaan, porilainen kuvaili STT:lle.

Kesäkuussa Mattsson jäi matkan MM-finaalin kahdeksanneksi, ja silloin etenkin jälkimmäinen satanen oli tahmea. Tällä kertaa uinti kulki Mattssonin mukaan paremmin aina viimeiselle 15 metrille asti, jolloin Wilby liukui ohi.

– Vikat 15 metriä alkoi sakkaamaan, mutta veto pysyi jotenkuten pitkänä. Kaikkeni jätin altaaseen, ja tämä oli tämän päivän kunto.

Suomi on nyt päässyt EM-mitalitaulukkoon peräkkäisissä kisoissa, kun kaksi vuotta sitten Budapestissa Ari-Pekka Liukkonen otti kultaa miesten 50 metrin vapaauinnissa ja Ida Hulkko hopeaa naisten 50 metrin rintauinnissa.

Rintauinnissa suomalaismies oli saavuttanut edellisen EM-mitalin vuonna 1931, kun Toivo Reingoldt kauhoi Pariisissa ykköseksi niin ikään 200 metrillä.