Pienen roolin pojat lois­ti­vat Kärp­pien vai­keas­sa vä­li­erä­avauk­ses­sa – Manner: ” Välillä tuli epä­toi­voi­nen fiilis, että saa­daan­ko me pe­liäm­me ol­len­kaan käyn­tiin”

Vastustajan ryöstöretki oli enemmän kuin lähellä, mutta Kärpät onnistui lopulta tekemään tarvittavat maalit ja ottamaan ensimmäisen finaalikiinnityksen 3-2-jatkoerävoitolla Helsingin IFK:sta.

Kärpät - HIFK, 1. välierä. 2-2
Kärpät - HIFK, 1. välierä. 2-2
Kärpät - HIFK, 1. välierä. 2-2
Kuva: Pekka Peura

Kärpät aloitti välieräsarjan pitkälti samalla kaavalla kuin puolivälieräsarjan Ilvestä vastaan. Vastustajan ryöstöretki oli enemmän kuin lähellä, mutta Kärpät onnistui lopulta tekemään tarvittavat maalit ja ottamaan ensimmäisen finaalikiinnityksen 3-2-jatkoerävoitolla Helsingin IFK:sta.

– HIFK oli todella hyvä ja välillä tuli epätoivoinen fiilis, että saadaanko me peliämme ollenkaan käyntiin, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner puhalteli pelin jälkeen.

HIFK:n avausmaalin viimeistellyt ex-kärppähyökkääjä Juho Keränen manasi omiensa nöyryyden puutetta.

– Tietynlainen nöyryys puuttui toisesta ja vähän kolmannestakin erästä. Leikimme kiekolla niissä paikoissa, kun olisi pitänyt pelata nöyrästi. Juuri puhuimme, että Kärpät on siinä todella hyvä. Ei Kärpät leiki pelillä, helsinkiläisten kakkosketjussa hyökännyt Keränen manasi.

HIFK:n Juho Keränen tekee ensimmäisen semifinaalin avausmaalin Raksilassa.
Video: Telia

HIFK käveli Kärppien yli alussa

Ottelu alkoi juuri kuten oli ennakoitukin. HIFK vei peliä mennen tullen paremman pelituntumansa turvin ja johti ottelua avauserän jälkeen jo kahdella maalilla.

Kärpät oli hermostunut ja tuntui vetäytyvän sitä enemmän kuoreensa, mitä enemmän HIFK teki tulosta taululle.

– Minulle tuli se ensimmäinen Ilves-peli mieleen. HIFK oli hyvä, mutta me olimme jossain välimaastossa. Tärkeästä kavennusmaalista saimme lisää virtaa ja hiljalleen saimme pelinopeudesta kiinni, Manner analysoi. 

Kärpät saa ensimmäisen maalinsa HIFK:ta vastaan toisessa erässä.
Video: Telia

Tuon Mannerin mainitseman tärkeän avausmaalin viimeisteli loistopelin pelannut Sami Anttila, joka iski jo toisen osumansa pudotuspeleissä. Runkosarjassa Anttila onnistui vain kertaalleen.

– Tuollaiset Anttilat nousevat keväällä arvoon arvaamattomaan. Heistä ne tarinat syntyvät ja niitä kiikkustuolissa vanhana muistellaan, Manner kehui.

Heponiemeltä lensi apina selästä

Kärpät onnistui tasoittamaan pelin vasta kolmannen erän lopussa pelatessaan ilman maalivahtia. Pelin jatkoerään vei Aleksi Heponiemi, joka käytti viimein loistavaa rannelaukaustaan ja laukoi suoraan syötöstä.

– Aleksi sai hypätä kuudentena pelaajana kentälle ja siinä maalissa tuli hienosti hänen nopeustaitavuutensa esiin. Varmasti sai paljon itseluottamusta, Manner kehui toistaiseksi nihkeät pudotuspelit pelannutta Heponiemeä.

Kärpät tasoittaa kolmannessa erässä ja vie pelin jatkoajalle
Video: Telia

Jatkoerässä ratkaisun juoni kaksikko Teemu Kivihalme – Tino Metsävainio, jotka pääsivät kahdestaan HIFK-vahti Atte Engreniä vastaan. Kivihalme syötti ja Metsävainio räjäytti Raksilan huutomyrskyyn voiton varmistuttua.

–Aika tyylikkäästi Tino laittoi kiekon riman alle, ei se ollut helppo paikka leftin pelaajalle siitä asennosta, Manner näki.

Mannerilla positiivinen ongelma

Ottelusarja jatkuu perjantaina Helsingissä. Kärpät saa tuolloin kokoonpanoon pelikieltonsa lusineen Oskar Osalan. Myös Miska Humaloja odottelee jo innokkaasti pelivuoroaan.

Läpi kauden rotaatiopelaajan roolissa pelanneiden Anttilan ja Metsävainion onnistumiset tekevät pelaajavalinnat päävalmentajalle kuitenkin vaikeiksi. Manner näkee ongelman kuitenkin yksinomaan positiivisena.

HIFK lensi välittömästi tappion jälkeen takaisin Helsinkiin punomaan uusia juonia Kärppien varalle.

–Meidän täytyy tehdä pienet voittavat asiat pelin sisällä paremmin. Ja nöyryyttä pitää saada lisää. Muuten kaikki meni tänäänkin ihan hyvin, Keränen linjasi ennen siirtymistään lentoasemalle vievään linja-autoon.

Tino Metsävainio laukoo Kärppien ratkaisumaalin ensimmäisessä jatkoerässä
Video: Telia