Pe­rus­Ter­veys vaihtaa omis­ta­jaa – ter­vey­den­huol­lon etä­pal­ve­lui­hin eri­kois­tu­nut Luona ostaa ou­lu­lai­sen lää­kä­ri­ase­ma­ket­jun

Sosiaali- ja terveysyhtiö Luona ostaa lääkäriasemaketju PerusTerveyden. Kaupan tarkoituksena on vahvistaa Luonan nykyisiä terveydenhuollon palveluja.

Luona vastaa muun muassa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin puhelinneuvontapalveluista. Arkistokuva.
Luona vastaa muun muassa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin puhelinneuvontapalveluista. Arkistokuva.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Sosiaali- ja terveysyhtiö Luona ostaa lääkäriasemaketju PerusTerveyden. Luona perustelee kauppaa sillä, että sen on tarkoitus on vahvistaa yhtiön nykyisiä terveydenhuollon palveluja.

Luona on erikoistunut etänä tuotettavaan hoidontarpeen arviointiin, neuvontaan ja ohjaukseen. Sen palvelujen piirissä on tällä hetkellä noin kaksi miljoonaa Suomessa asuvaa ihmistä.

– Terveydenhuollon etäpalveluiden kysyntä on selvässä kasvussa, kun terveyspalveluiden asiakkaat ovat huomanneet etähoitamisen kiistattomat hyödyt, sanoo Luonan toimitusjohtaja Milja Saksi yhtiön tiedotteessa.

Pohjois-Pohjamaan sairaanhoitopiirin alueella Luona tuottaa sairaanhoitopiirin yhteispäivystyksen puhelinneuvontapalvelua, jossa tehdään hoidon tarpeen arvio, annetaan hoito-ohjeita ja ohjataan tarvittaessa oikean hoidon pariin.

PerusTerveydellä on kolme lääkäriasemaa Oulussa ja Helsingissä. Niiden toiminta jatkuu nykymuodossaan osana Luonaa. Lääkäriasemian avulla pyritään helpottamaan ja nopeuttamaan Luonan palvelun piirissä olevien ihmisten hoidon saantia.

PerusTerveyden perustaja ja toimitusjohtaja Simo Lohi siirtyy liiketoimintajohtajaksi rakennettavaan etähoitamisen liiketoimintayksikköön.

Saksin mukaan etävastaanottojen avulla on mahdollista saada kuntalaisille kattavat terveyspalvelut, vaikka lääkäreistä olisikin pulaa. Lisäksi etäpalvelut ovat kunnille taloudellisesti kannattavia.

– Arviomme mukaan merkittävä osa perusterveydenhuollon tavanomaisista käynneistä voitaisiin toteuttaa etälääkärin vastaanottona. Potilas saa hoidon heti, säästytään turhilta käynneiltä ja jonottamiselta, sanoo Lohi.

PerusTerveydellä on noin 30 sairaanhoitajaa ja lääkäriä. Oulussa yhtiöllä on lääkäriasemat Isollakadulla ja Ritaharjun Ideaparkissa.

Luona työllistää noin 180 terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattilaista. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 41 miljoonaa euroa.

Kumpikin yhtiö on osa kotimaisesti omistettua Bravedo-yhteisöä.