Miksi kou­lu­al­tis­tuk­set eivät enää johda Oulussa ka­ran­tee­niin?

Pe­rus­pal­ve­lu piirin nimeksi Kallio ex-pre­si­den­tin mukaan

Ensi vuoden alussa toimintansa aloittava Alavieskan, Nivalan, Sievin ja Ylivieskan peruspalvelupiiri on saanut nimen, joka vaatii vielä osakaskuntien valtuustojen siunauksen.

Ensi vuoden alussa toimintansa aloittava Alavieskan, Nivalan, Sievin ja Ylivieskan peruspalvelupiiri on saanut nimen, joka vaatii vielä osakaskuntien valtuustojen siunauksen. Kuntayhtymän nimeksi tulee Peruspalvelukuntayhtymä Kallio.

"Kallio kuvaa yhteistyön vakautta, mutta nimi viittaa myös historian henkilöön. Ex-presidentti Kyösti Kallio (1873-1940) syntyi Ylivieskassa ja tuli myöhemmin tunnetuksi nimenomaan nivalalaisena. Kallion nimi symboloi hyvin Ylivieskan ja Nivalan peruspalvelupiiriyhteistyötä", Alavieskan kunnanjohtaja Hans Olander mainitsee.

Osakaskuntien henkilöstön ja luottamushenkilöiden keskuudessa järjestetty nimikilpailu ei tuottanut toivottua tulosta. Kallio-nimi putkahti esiin vasta viime tiistaina. "Meitä oli koolla kahdeksan henkeä eli kaupungin- ja kunnanjohtajat sekä puheenjohtaja kunkin osakaskunnan valtuustosta tai hallituksesta. Jostain nimen vain keksimme", Olander naurahtaa.