Pe­li­kaup­pa­ket­ju Ga­mes­top lo­pet­taa toi­min­tan­sa Suo­mes­sa – yksi 17 liik­kees­tä Suo­mes­sa toimii Oulussa

Gamestop kertoo verkkosivuillaan sulkevansa liikkeensä Suomessa vaiheittaisesti tulevan vuoden kuluessa.

Gamestop-pelikauppaketju lopettaa kaikki 17 myymäläänsä Suomessa vuoden 2020 aikana. Kuvituskuva.
Gamestop-pelikauppaketju lopettaa kaikki 17 myymäläänsä Suomessa vuoden 2020 aikana. Kuvituskuva.
Kuva: Mirko Siikaluoma

Maailmanlaajuinen Gamestop-pelikauppaketju lopettaa toimintansa Suomessa vuoden 2020 kuluessa. Yksi ketjun 17 liikkeestä Suomessa toimii Oulun Rotuaarilla.

Gamestop kertoo verkkosivuillaan sulkevansa liikkeensä Suomessa vaiheittaisesti tulevan vuoden kuluessa. Liikkeiden sulkemispäivistä ilmoitetaan yhtiön mukaan liikkeissä ja sen verkkosivuilla. Yhtiön verkkopalvelut ovat käytössä siihen asti, kunnes viimeinen liike sulkee ovensa.

Lopettamisuutisen yhteydessä Gamestop kertoi lopettavansa tulevien tuotteiden ennakkovarauksien ottamisen ja ohjeisti käyttämään olemassa olevat lahjakortit niin pian kuin mahdollista.

Teksasilaislähtöinen Gamestop on tänä vuonna sulkenut jo 140 liikettä ympäri maailman ja suunnittelee sulkevansa vielä 180–200 vuoden loppuun mennessä. Suomi ei ole ainoa maa, josta ketju on vetäytymässä, vaan yhtiön toimitusjohtaja George Shermanin mukaan se lähtee vuoden 2020 loppuun mennessä myös Tanskasta, Norjasta ja Ruotsista.

Gamestopin lopettamisesta uutisoineen Gameindustry-sivuston mukaan poistumisella Pohjoismaista tavoitellaan yhtiön liiketoiminnan kannattavuuden parantamista. Yhtiön tulos tippui viime vuonna 673 miljoonaa dollaria tappiolle.