Pe­li­cans vei A-nuor­ten SM-kul­lan ran­gais­tus­lau­kauk­sil­la

Pelicans vei A-nuorten SM-kullan voitettuaan Espoon Bluesin viidennessä ja ratkaisevassa finaalissa rangaistuslaukauskisan jälkeen maalein 1-2.

5. finaali Blues-Pelicans 1-2 rl.

Pelicans vei A-nuorten SM-kullan voitettuaan Espoon Bluesin viidennessä ja ratkaisevassa finaalissa rangaistuslaukauskisan jälkeen maalein 1-2. Pelicansin ratkaisevan viimeisen rankkarin ampui sisään Topi Ahola, toinen lahtelaissankari oli maalivahti Timo Väisänen, joka torjui ottelussa kaikkiaan peräti 55 laukausta. Viimeistä finaalia Espoon Matinkylässä seurasi täysi tupa, lähes 1700 henkeä.

Ottelun varsinaisen peliajan maalit tehtiin ensimmäisessä erässä. Bluesin ainokaisen teki ajassa 2.16 ylivoimalla Toni Kähkönen Ville Lajusen ja Jussi Kuikan esityöstä. Pelicansin tasoitusmaalin teki ajassa 13.33 Matias Perkkiö Joonas Rundgrenin syötöstä.

"Halukkaampi ja huolellisempi joukkue vei mestaruuden, vaikka olisi tämä voinut ratketa kummalle joukkueelle tahansa. Ei voi muuta kuin olla onnellinen, että pystytään voittamaan noin kova joukkue kuin Blues viimeisessä ja ratkaisevassa pelissä heidän kotikentällään kahden hävityn pelin jälkeen. Uskomatonta, miten hyvin jätkät on jaksaneet vetää 25 päivään 15 peliä", Pelicansin päävalmentaja Kai Rautio kommentoi kovan mestaruushälyn keskeltä.

Bluesin leirissä tunnelma oli luonnollisesti synkkä. "Tämän lähemmäs ei voi päästä Suomen mestaruutta. Vastustajalla 55 torjuntaa, meillä kaksi tolppalaukausta jatkoajalla ja vielä yksi rankkareissa. Onni pitää ansaita ja ehkä se Pelicans sen sitten jotenkin ansaitsi. Kaikissa viidessä pelissä olimme kuitenkin tilastollisesti ja kenttäpelillisesti parempia", Bluesin A-nuorissa viimeistä kautta valmentanut Tuomas Marjamäki mietti.