Pe­li­cans pe­lot­te­li isäntiä pää­tö­se­räs­sä, Kärpät nappasi lopulta voiton Junt­ti­lan ja Lam­mi­kon vii­meis­ten mi­nuut­tien maa­leil­la

Kärpät voitti Lahden Pelicansin vaiherikkaiden vaiheiden jälkeen 5-3. Oululaisten osumista vastasivat Mika Pyörälä, Juho Lammikko, Julius Junttila ja kaksi kertaa maalannut Jesse Puljujärvi.

Video: Telia

Kärpät voitti Lahden Pelicansin vaiherikkaiden vaiheiden jälkeen 5-3. Oululaisten osumista vastasivat Mika Pyörälä, Juho Lammikko, Julius Junttila ja kaksi kertaa maalannut Jesse Puljujärvi. 

1. erä

Ottelun alussa jännitettiin Justus Annusen nollaputkiennätystä. Annunen onnistui pitämään maalinsa puhtaana tarvittavat kolme minuuttia ja rikkoi TPS:n Kimmo Lecklinin yli 20 vuotta vanhan liigaennätyksen.

Raksilan yleisö antoi ennätyksen rikkouduttua Annuselle asiaan kuuluvat aplodit.

Jesse Puljujärvi iskee Kärpille ottelun avausmaalin.
Video: Telia

Kärpät oli pelin päällä läpi avauserän. Kotijoukkue avasi ottelussa maalitilit puolivälin jälkeen. Asialla oli jälleen oululaisten kuuma ykkösketju, kun Mika Pyörälä löysi tarkalla syötöllä maalin takaa Jesse Puljujärven, joka tälläsi pelivälineen suorana syötöstä ohi Pelicansin maalia vartioineen Atte Tolvasen.

Kärpät pääsi erän lopulla vielä ylivoimalle, kun Pelicansin Janos Hari otti pelin viivyttämisestä kahden minuutin rangaistuksen.

Kärpät osui ylivoimalla, kun Puljujärvi viimeisteli illan toisensa. Syöttöpisteet merkkauttivat Shaun Heshka ja kauden ensimmäisen liigapisteensä merkkauttanut Michal Kristof.

Jesse Puljujärvi vastasi Kärpät-Pelicans-ottelussa avauserässä kahdesta maalista.
Video: Telia

Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä kirjattiin seuraavasti: Annunen kaksi, Tolvanen 14. Yleisöä Raksilassa on virallisen ilmoituksen mukaan 4915. 

2. erä

Kärpät hallitsi myös toisen erän alkua. Heti erän alkupuolella Julius Junttila pääsi yrittämään puolittaisesta läpiajosta, mutta Tolvanen torjui laukauksen päällään.

Oululaisten hallinta jatkui, kun Kärppien ykkösketju sai kovan paineen lahtelaisten puolustusalueelle. Pyörälä pääsi maalin edessä loistavaan maalipaikkaan, eikä Pelicansin pakilla ollut muuta mahdollisuutta kuin rikkoa.

Ylivoima ei ehtinyt paljon vanhentua, kun Pyörälä pääsi yrittämään uudestaan. Tällä kertaa kukaan ei rikkonut, kiekko oli maalissa ja lukemat taululla 3-0.

Erän puolivälissä maalivahtien torjuntatilasto oli mykistävä. Annunen oli torjunut koko ottelussa kolme kertaa, Tolvanen 22.

Kärpät pääsi puolivälin jälkeen jälleen ylivoimalle, kun Pelicans otti hyökkäyspäänjäähyn. Kärppien kakkosylivoimakin pääsi vihdoin tositoimiin, mutta tällä kertaa pakkopeli ei tuonut tulosta.

Erätauolle lähtiessä joukkuee saivat vielä pukukoppikäytävällä kähinät käyntiin Miska Humalojan ja Juhani Tyrväisen johdolla.

Kahden erän jälkeen maalivahtien torjunnat: Annunen seitsemän, Tolvanen 28. 

3. erä

Pelicans pääsi erän alussa ylivoimalle Ludwig Byströmin pikkukakkosen seurauksena. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Annusen nollaputkiennätys meni lopulta kolmannessa erässä poikki Juhamatti Aaltosen toimesta. Ennätyslukemiksi jäi lopulta 302 minuuttia viisi sekuntia.

Pelicans nousi peliin mukaan ennen erän puoliväliä. Kahteen ja puoleen minuuttiin lahtelaiset murskasivat Annusen nollaputken mennen tulleen, latoivat kolme maalia ja olivat isäntien rinnalla. Minuutit olivat todella synkät Kärpille.

Kärpät jähmettyi Pelicansin nopeasta tasoituksesta. Kotijoukkue oli enemmän tai vähemmän pulassa aina viimeisille minuuteille saakka.

Kärppien kakkosketju päästi kotiyleisön piinasta, kun Jussi Jokinen syötti ja Julius Junttila viimeisteli Kärppien neljännen osuman vajaat kolme minuuttia ennen loppua.

Kärpät onnistui pitämään maalinsa puhtaana viimeisten minuuttien aikana ja nappasi lopulta 5-3-voiton vaiherikkaiden vaiheiden jälkeen Juho Lammikon iskiessä kiekon vielä lopussa tyhjään Pelicans-maaliin.