Pe­li­cans-hyök­kää­jä Aleksi Mus­to­nen vah­vas­ti tyr­kyl­lä Kärp­piin

Liigan runkosarjassa tahkotaan viimeistä kolmannesta, mutta taustalla seurat rakentavat jo täyttä häkää ensi kauden joukkueitaan.

Aleksi Mustosen pelipaidan väri vaihtuu ensi kaudeksi.
Aleksi Mustosen pelipaidan väri vaihtuu ensi kaudeksi.
Kuva: Jukka Leinonen/Arkisto

Liigan runkosarjassa tahkotaan viimeistä kolmannesta, mutta taustalla seurat rakentavat jo täyttä häkää ensi kauden joukkueitaan. Kärppien katiskaan näyttää uineen hyökkääjä Aleksi Mustonen, joka edustaa tällä hetkellä Lahden Pelicansia.

Mustosen siirrosta Ouluun uutisoi keskiviikkona ruotsalaislehti Expressenin arvostettu kiekkobloggari Johan Svensson. Hänen mukaansa SHL-seura Malmö yrittää saada Mustosen loppukaudeksi riveihinsä, mutta ensi kaudella hyökkääjän ura jatkuu Kärpissä.

Svensson on sama mies, joka muun muassa kolme vuotta sitten paljasti Nicklas Lasun siirron Ouluun.

24-vuotias Mustonen on HJK:n kasvatti, joka pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Tällä kaudella pienikokoinen (175 senttiä ja 75 kiloa) hyökkääjä on summannut 42 ottelussa tehopisteet 8+16=24.

Kärpät matkusti keskiviikkona junalla Tampereelle, missä se kohtaa hyvävireisen Ilveksen torstaina.

Päävalmentaja Mikko Manner kertoi, että oululaisjoukkue on keskittynyt alkuviikon ajan perusasioiden hiomiseen.

– Huilasimme kokonaan sunnuntain ja maanantain. Tarkoitus oli ladata energiavarastot täyteen kauden viidettä, 12 ottelua kestävää jaksoa varten.

– Jäätreeneissä teemana ovat olleet kamppailupeli, viisikkojen yhteistyö ja avauspelaaminen. Näiden asioiden merkitys korostuu kevättä kohden mentäessä.

Kärppien tolppien väliin palaa Ilves-ottelussa Justus Annunen. Myös hyökkääjä Jari Sailio on pelaavassa kokoonpanossa yhden ottelun huilin jälkeen.