Pekka Rinne teki maalin – Rinne IS:lle: "Toi­vot­ta­vas­ti voimme kauden jälkeen katsoa taak­se­päin ja ym­py­röi­dä ka­len­te­ris­ta tämän päivän, että tuol­loin lähti meidän nou­sum­me"

Kempeleen suuresta miehestä, maalivahti Pekka Rinteestä tuli torstain ja perjantain välisenä yönä toinen suomalaisvahti, joka on onnistunut maalinteossa NHL:ssa.

Pekka Rinne toteutti yhden haaveensa, kun hän onnistui maalinteossa NHL:ssä.
Pekka Rinne toteutti yhden haaveensa, kun hän onnistui maalinteossa NHL:ssä.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Kempeleen suuresta miehestä, maalivahti Pekka Rinteestä tuli torstain ja perjantain välisenä yönä toinen suomalaisvahti, joka on onnistunut maalinteossa NHL:ssa.

37-vuotias Rinne laukoi kiekon tyhjään maaliin, kun hänen edustamansa Nashville Predators haki 5–2-vierasvoiton Chicagosta. Rinteen vippaama osuma oli ottelun viimeinen ja se syntyi 59.38.

– Maalin tekeminen on ollut aina yhdenlainen haave. Olen tykännyt aina pelata mailalla, niin onhan siitä kieltämättä haaveillut. Aina kun vastustaja ottaa maalivahdin pois, niin se käy mielessä, Rinne kertoi ottelun jälkeen Ilta-Sanomille.

– Mutta että se oikeasti menee sinne maaliin, niin onhan se aika harvinaista. Oli mieletön fiilis! En odota, että ihan heti tulee toista, hän jatkoi.

Maalivahdin tekemä maali ei ole jääkiekossa ihan arkipäivää. Rinnettä ennen yksikään torjuja ei ollut onnistunut tempussa NHL:ssa yli kuuteen vuoteen. Edellinen osuma oli kirjattu Mike Smithin nimiin 19. lokakuuta 2013. Suomalaisvahdeista tempussa oli onnistunut ennen Rinnettä Mika Noronen, joka teki maalin Buffalo Sabresin paidassa helmikuussa 2004.

Henkilökohtaiset onnistumiset ovat tässä vaiheessa uraa sivuseikka Rinteelle, joka janoaa Stanley Cup -voittoa uransa kruunuksi. Nashville Predators lähti kauteen yhtenä suurimpana mestarisuosikkina, mutta joukkueen kausi on ollut kivikkoinen.

Pudotuspeliviivan alapuolella majaileva Predators vaihtoi alkuviikosta valmentajaa, kun pitkäaikainen päävalmentaja Peter Laviolette sai potkun ja hänen tilalleen astui John Hynes.

– Toivottavasti voimme kauden jälkeen katsoa taaksepäin ja ympyröidä kalenterista tämän päivän, että tuolloin lähti meidän nousumme. Totta kai me kaikki toivomme sitä, Rinne sanoi Ilta-Sanomille.

Niko Mikkola avasi pistetilinsä

Kiiminkiläislähtöinen puolustaja Niko Mikkola avasi pistetilinsä NHL:ssä uransa toisessa ottelussa. Keväällä maailmanmestaruutta juhlinut Mikkola kuittasi syöttöpisteen tililleen Tyler Bozakin 2–1-maaliin, kun St.Louis Blues kaatoi kotikaukalossaan Buffalon maalein 5–1.

Mikkolan iltapuhde oli muutenkin onnistunut, sillä hänen tehotilastonsa osoitti ottelun jälkeen lukemaa +3. Jääaikaa raamikas puolustaja keräsi 15 minuuttia 51 sekuntia.

Otsikkoa ja juttua muokattu 10.1. kello 11.02.