Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Juhannuksen lehti: Lue ju­han­nuk­sen nä­köis­leh­ti täältä

Pauli Ylitalo va­lit­tiin Raahen Pekaksi

"Minä taidan olla tässä joukossa junioriketjun mies", sanoo vuoden 2005 Raahen Pekaksi lauantaina valittu Pauli Ylitalo.

Tuore Pekka. Pauli Ylitalo sanoo valinnan Raahen Pekaksi olevan hänelle hieno juttu.
Tuore Pekka. Pauli Ylitalo sanoo valinnan Raahen Pekaksi olevan hänelle hieno juttu.
Kuva: Timo Myllykoski

"Minä taidan olla tässä joukossa junioriketjun mies", sanoo vuoden 2005 Raahen Pekaksi lauantaina valittu Pauli Ylitalo. Raahe-seuran johtokunta valitsi 54-vuotiaan Ylitalon yksimielisesti Raahen Pekaksi ja halusi samalla tietoisesti nuorentaa kaupungin kunniakansalaisten joukkoa.

"Yleensähän tämä Pekan tai Fiian arvo on annettu sellaisille henkilöille, jotka eivät enää ole aktiivisesti työelämässä mukana", musiikin opettajana ja monipuolisesti musiikkirintamalla työskentelevä Ylitalo toteaa.

Pauli "Poksi" Ylitalo suhtautuu Pekanpäivien iltajuhlassa hänelle luovutettuun Raahen Pekan hattuun suurella kunnioituksella. Hän kokee, että kunniakansalaisen arvo velvoittaa häntä jatkamaan työskentelyä samalla tavalla kuin tähänkin asti.

"Olen monesti ylioppilasjuhlissa sanonut, että ylioppilaslakki on vaikeimmin hankittava päähine, mutta kyllä Pekan hattu taitaa olla vieläkin vaikeammin saatava."Kahden roolin
mies Kotkassa


Raahe-seuran johtokunta perustelee Pauli Ylitalon valintaa sillä, että hän on kaikkien tuntema kulttuuripersoona ja kotiseutuihminen, joka on saanut musiikkirintamalla paljon aikaan. Hän on muun muassa johtanut Raahessa kolmea kuoroa, joista Raahen Nuorisokuoroa sen perustamisesta vuodesta 1973 lähtien.

Vaikka Ylitalo tekee leipätyönsä opettajana Raahessa, tekee hän myös paljon töitä kotikaupungin ulkopuolelle muun muassa sanoittajana. Kotkan Meripäivillä hän on ollut mukana jo 15 vuotta merilaulukilpailun tuomaristossa ja tänä vuonna kymmenettä kertaa pidettävän Kymenlaakson kesäyliopiston sanoitusseminaarin vetäjänä.

Vielä toteutumattomana haaveenaan Pauli Ylitalo mainitsee laulunäytelmän kirjoittamisen.

"Se olisi teatterille kirjoitettu näytelmä, jossa olisi myös laulurooleja, ja teemana esimerkiksi Raahen vanhat ajat tervaporvareineen."