Ylennykset: Tässä on re­ser­vin ylen­nyk­siä it­se­näi­syys­päi­vä­nä – katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set on ylen­net­ty

Pat­ti­jo­ki voitti Suomen mes­ta­ruu­den

Pattijoen Urheilijat teki sunnuntaina sen mitä kukaan toinen suomalainen pesäpallojoukkue ei ole aikaisemmin tehnyt: Ui ja juhli mestaruutta Sotkamon Sapsojärvessä. Pattijoki onnistui kukistamaan viidennessä finaaliottelussa Sotkamon Jymyn tekemällä kummallakin jaksolla ainoastaan yhden juoksun.

Pattijoen pelaajat juhlivat ensimmäistä miesten pesäpallomestaruuttansa Sotkamon Sapsojärvessä sunnuntaina.
Pattijoen pelaajat juhlivat ensimmäistä miesten pesäpallomestaruuttansa Sotkamon Sapsojärvessä sunnuntaina.

Pattijoen Urheilijat teki sunnuntaina sen mitä kukaan toinen suomalainen pesäpallojoukkue ei ole aikaisemmin tehnyt: Ui ja juhli mestaruutta Sotkamon Sapsojärvessä.

Pattijoki onnistui kukistamaan viidennessä finaaliottelussa Sotkamon Jymyn tekemällä kummallakin jaksolla ainoastaan yhden juoksun.

"Tämä finaalivoittojen sarja ratkesi itseluottamukseen. Jostain kaivoimme viimeisen viikon aikana sellaisen vireen, ettei meitä kukaan pystynyt lyömään", totesi Pattijoen Urheilijoiden pelinjohtaja Sami Sirviö.

Sami Sirviö ei nostanut esille ketään yksittäistä pelaajaa vaan totesi, että pesäpallo on joukkuepeli.

Vähän aikaa mietittyään Sirviö kuitenkin nimesi Topi Kososen: "On ihme jos Topi Kosonen ei ole sekä vuoden lukkari että vuoden pesäpalloilija. Niin kovaa jälkeä hän tällä kaudella teki nousemalla huippulukkariksi."

Sami Aholalle mestaruus oli kenties kalliimpi kuin muille Pattijoen pelaajille, sillä Ahola on vastannut myös joukkueen valmennuksesta.

"Täytyy sanoa, että tämän porukan kanssa on ollut hienoa tehdä töitä. Muistan kun voitimme pronssin aikoinaan täällä Sotkamossa, se tuntui hienolta. Mutta tätä tunnetta ei voi kuvailla mitenkään", Ahola totesi liikuttuneena.

Pattijoki voitti ratkaisevan finaaliottelun puhtaasti jaksovoitoin 0-2. Pattijoki vei otteluvoitot 3-2. Sotkamo ei tehnyt viidennessä finaaliottelussa yhtään juoksua.

Lue lisää maanantain KALEVASTA!