Kolumni: Sanna Marinin ym­pä­ril­lä vellova kes­kus­te­lu saa miet­ti­mään, onko pää­mi­nis­te­riys enää ihmisen työ

Jääkiekko: Kärpät illan HIFK-pe­liin pahasti sii­pi­rik­koi­se­na

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Pasin kul­jet­ta­ja väisti poroa Ke­mi­jär­vel­lä ja toinen Pasi ajoi perään – 27 Kainuun pri­kaa­tin va­rus­mies­tä tark­kai­lus­sa yön yli

Varusmiehistä 12 vietiin tarkastettaviksi Lapin keskussairaalaan, ja 15 varusmiestä on tarkkailtavana leirisairaalassa. Vakavilta vammoilta tiettävästi vältyttiin.

Onnettomuudessa Pasi-miehistönkuljetusajoneuvo törmäsi toiseen Pasiin. Arkistokuva.
Onnettomuudessa Pasi-miehistönkuljetusajoneuvo törmäsi toiseen Pasiin. Arkistokuva.
Kuva: Heikki Tyynysniemi

Kemijärvellä lähes 30 Kainuun prikaatin varusmiestä joutui tiistaina alkuillasta liikenneonnettomuuteen. Etummaisena kulkenut Pasi-miehistönkuljetusajoneuvo väisti poroa, jolloin toinen samanlainen ajoneuvo törmäsi Pasin perään, kertoo Maavoimat tiedotteessa.

Ajoneuvoissa oli yhteensä 28 ihmistä. Heistä 27 oli varusmiehiä ja yksi henkilökunnan jäsen. Varusmiehet osallistuivat Pohjoinen 19 -paikallispuolustusharjoitukseen.

Varusmiehistä viisi vietiin ambulanssilla ja seitsemän Puolustusvoimien ajoneuvoilla tarkastettaviksi Lapin keskussairaalaan, tiedotteessa kerrottiin. Viisitoista varusmiestä oli illalla tarkkailtavana Sarriojärven leirisairaalassa.

–  Aina kun onnettomuuksissa on varusmiehiä mukana, tällainen tarkastus tehdään, että saadaan varmuus, ettei mitään isompaa ole, kertoi harjoituksen johtaja eversti Jari Osmonen STT:lle illalla ennen puoli kymmentä.

Osmosen mukaan kaikki onnettomuudessa olleet ovat soittaneet läheisilleen. Kaikki varusmiehet olivat jäämässä yön yli tarkkailuun, 12 Rovaniemelle keskussairaalaan ja loput 15 leirisairaalaan.

Kainuun prikaati kertoi Twitterissä, ettei turmassa tullut vakavia vammoja.

– Ei vakavia vammoja ja kotiväet on tavoitettu.

Aurinko häikäisi onnettomuushetkellä

Poliisi tutkii Osmosen mukaan onnettomuuden syyt tarkemmin.

–  Tämänhetkisten tietojen mukaan olisi poroa väistetty ja aurinko olisi pikkuisen häikäissyt, Osmonen sanoi.

Paikallispuolustusharjoitukseen osallistuneet varusmiehet olivat olleet harjoittelemassa Kemijärvellä ja olivat palaamassa Sarriojärven harjoitusalueelle.

Onnettomuus tapahtui hieman iltakuuden jälkeen tiellä 82. Onnettomuuspaikka sijaitsee noin 13 kilometriä Rovaniemen suuntaan Kemijärven keskustasta.

Osmonen ei osannut sanoa, millainen tilannenopeus ajoneuvoilla on ollut. Kuljettajat olivat varusmiehiä.

Juttua päivitetty 10.9. kello 22.28.