Nuoret: Valkean ke­sä­ka­tu on nuorten mie­les­tä tur­val­li­nen, vaikka siellä ta­pah­tuu ikä­viä­kin asioita

Pan­ta­su­si Ursa am­mut­tiin Kes­ki-Suo­mes­sa

Metsästäjät ampuivat pantasusi Ursan lauantaina Jämsässä Keski-Suomessa. Suden pannassa ollut radiolähetin ei enää toiminut.

Metsästäjät ampuivat pantasusi Ursan lauantaina Jämsässä Keski-Suomessa. Suden pannassa ollut radiolähetin ei enää toiminut. Ursa oli johtajanaaras, joka perusti vuonna 2004 puolisonsa kanssa reviirin Keski-Suomen ja Pirkanmaan rajaseudulle. Ursan johtamassa laumassa arvioidaan olleen kymmenkunta jäsentä.

Ennen Keski-Suomeen asettumistaan Ursa vaelsi tuhansien kilometrien taipaleen eri puolilla Suomea. Matkaa voitiin seurata Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen pantaan kiinnittämän radiolähettimen avulla. Lähetin lopetti toimintansa huhtikuussa 2005.

Ursan lauma on syönyt useita koiria reviiriltään. Laumaan kuuluvat sudet ovat vierailleet myös talojen pihapiireissä ja ahdistelleet kotieläimiä. Maa- ja metsätalousministeriö myönsi pari viikkoa sitten metsästäjille luvan yhden suden tappamiseksi Pohjois-Hämeessä. Ursa ammuttiin tällä luvalla. Viime vuonnakin alueella tapettiin yksi susi ministeriön myöntämällä luvalla.