PaKa hamusi alussa yl­lä­tys­tä tois­sa­vuo­ti­ses­ta Ranskan mes­ta­ris­ta, mutta kuu­sa­mo­lais­ten peli päättyi tap­pioon – jouk­kueet koh­taa­vat 5. hel­mi­kuu­ta Kuu­sa­mos­sa

Naisten lentopallon Challenge Cupissa 16. parhaan joukkoon tiensä selvittäneet ranskalainen Beziers Angels ja Kuusamon Pallo-Karhut taistelivat tasapäin voitosta ensimmäisessä erässä.

Naisten lentopallon Challenge Cupissa 16. parhaan joukkoon tiensä selvittäneet ranskalainen Beziers Angels ja Kuusamon Pallo-Karhut taistelivat tasapäin voitosta ensimmäisessä erässä.

PaKa hukkasi omat eräpallot ja suurena suosikkina kotiotteluun lähtenyt Beziers käänsi ottelun lopulta nimiinsä 3-0 (28-26, 25-14, 25-17).

– Pelin alku ei ollut hyvä, mutta pystyttiin parantamaan ensimmäisessä erässä. Meillä oli jopa pari eräpalloa, mutta emme päässeet kunnolla haastamaan. Heillä on tehokas hyökkäysarsenaali, PaKa:n Timo Tolvanen kehui.

Joulutauolla Kuusamoon tullut Brittany Maxwell pelasi kaksi erää hakkurina. Toisessa erässä PaKa alkoi sortua hyökkäyvirheisiin ja tehot romahtivat. Päätöserään Tolvanen yritti hakea vielä uutta nostetta tekemällä muutoksia, mutta kurssi ei kääntynyt.

– Toissa vuoden Ranskan mestari on omassa liigassa tällä hetkellä neljäntenä. Tappio harmittaa. Ensimmäisen erä pelattiin hyvin, ja tämä antoi uskoa voittomahdollisuuksiin. Jatkopelien suhteen ei ole vielä mitään menetty. Muutamia osa-alueita pitää parantaa kotiotteluun, että pystytään voittamaan, Tolvanen arvioi.

Ranskalaisjoukkueen parhaat pistenaiset olivat Suomen liigassakin pelanneet Janisa Johnson (14 pistettä) ja Dayana Segovia (12). PaKa:n tehokaimpiin kuuluivat Anna Wruck (9) ja Adeja Lambert (8). Parhaana palkittiin puolustuspalloissa kunnostautunut libero Nikolina Bozicevic.

Kuusamossa joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta. Otteluparin voittaja etenee jatkopeleihin. Vastaan tulee joko Aesch Pfeffingen Sveitsistä tai Aachen Saksasta.