Pai­ni­ma­te­ma­tiik­ka oli Petra Ollin puo­lel­la - häviö tuli, mutta tie prons­si­ot­te­luun aukesi

Tappiollinen debyytti johti suoraan EM-pronssiotteluun. Liki vuoden kilpamatolta poissa ollut Petra Olli joutui torstaina kylmään kyytiin Rooman EM-paineissa.

Liki vuoden kilpamatolta poissa ollut Petra Olli joutui torstaina kylmään kyytiin Rooman EM-paineissa, mutta tie pronssiotteluun aukesi silti. Arkistokuva.
Liki vuoden kilpamatolta poissa ollut Petra Olli joutui torstaina kylmään kyytiin Rooman EM-paineissa, mutta tie pronssiotteluun aukesi silti. Arkistokuva.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Liki vuoden kilpamatolta poissa ollut Petra Olli joutui torstaina kylmään kyytiin Rooman EM-paineissa. Ärhäkkäästi ja monipuolisesti paininut Azerbaidzhanin Elis Manolova otti Ollista kiistattoman voiton luvuin 8–1.

Manolova ja Olli painivat sarjassa alle 65 kiloa.

25-vuotiaalla Petra Ollilla oli kuitenkin niin sanotusti onni onnettomuudessa: Manolova voitti lohkonsa ja paini finaaliin.

Siten Olli pääsi melko vähäväkisessä sarjassa hieman kuin keittiön kautta perjantain pronssiotteluun, jossa hän kohtaa Venäjän Mariia Kuznetsovan.

Petra Olli oli torstaisen ottelun alussa terävänä, Manolova pääsi kuitenkin allepanolla 1-0 -johtoon, ja tuosta hän sai kosolti itseluottamusta, joka näkyi hänen energisyydessään. Tarkasti tilanteita ja vastustajaansa lukenut Manolova torppasi taitavasti ja toistuvasti Ollin vähän vaillinaiset pyrinnöt.

–  Eihän tuohon nyt tyytyväinen olla, Olli myönsi Ylen haastattelussa.

Kova vastustaja

Manolova on hallitseva Euroopan mestari 65-kiloisissa. Lisäksi hän on ollut kertaalleen MM-pronssilla ja kertaalleen EM-hopealla.

Manolovan meriittilista kalpenee kuitenkin Ollin ansiolistaan verrattuna: Petra Olli on saavuttanut kuusi aikuisten arvokisamitalia, joista maailmanmestaruus ja kaksi Euroopan mestaruutta loistavat kirkkaimmin.

Ollin mitalien määrä kasvaa, jos hän perjantain pronssikohtaamisessa kukistaa Venäjän 22-vuotiaan Kuznetsovan.

Helpolla ei Ollille EM-Roomasta mitali lähde. Vuosi sitten Bukarestin EM-kisoissa Kuznetsova oli pronssilla – yhdessä Petra Ollin itsensä kanssa. Viime vuonna Kuznetsova paini myös alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden.