Tilaajille

Pähiät tanssii Eino Leinon ru­noi­hin Laulun onnesta – tan­hu­anar­kiaa tuo mukaan ko­ti­mais­ten Frigg- ja Hoh­ka-yh­tyei­den lisäksi soi­tet­tu is­lan­ti­lai­sen Ólafur Ar­nald­sin mu­siik­ki

Kansantanssin vahva nousu näkyy Oulussa. Miehiäkään ei tarvitse etsiä mukaan kivien ja kantojen alta.

Kansantanssiryhmä Pähiät on harjoitellut Laulu onnesta -teosta koko vuoden. Ryhmässä on tällä hetkellä kahdeksantoista tanssijaa. Etummaisena Oulunsuun Pirtin teatterisalissa pyörähtelee Eija Sutela. Ohjaaja ja koreografi Elena Vuoksiolan mukaan tarvitaan tiettyä tanhuanarkiaa, että laji kehittyisi eteen päin. Pähiöihin mukaan lähteneet Piia Bergman (vas.) ja Marita Jääskö nauttivat lajin yhteisöllisyydestä, vahvasta yhdessä tekemisen ja yhdessä onnistumisen ilmapiiristä.
Kansantanssiryhmä Pähiät on harjoitellut Laulu onnesta -teosta koko vuoden. Ryhmässä on tällä hetkellä kahdeksantoista tanssijaa. Etummaisena Oulunsuun Pirtin teatterisalissa pyörähtelee Eija Sutela.
Kansantanssiryhmä Pähiät on harjoitellut Laulu onnesta -teosta koko vuoden. Ryhmässä on tällä hetkellä kahdeksantoista tanssijaa. Etummaisena Oulunsuun Pirtin teatterisalissa pyörähtelee Eija Sutela.
Kuva: Jukka Leinonen

Kansantanssin vahva nousu näkyy Oulussa. Miehiäkään ei tarvitse etsiä mukaan kivien ja kantojen alta. Uusin esiintyvä ryhmä on Pähiät, joka esittäytyy Eino Leinon runoilla. Teos on omistettu tahattomasti lapsettomille. – Haluttiin nostaa esiin aihe, joka koskettaa joka viidettä pariskuntaa. Asia on heille valtavan yksityinen, herkkä ja kivulias. Heti kun tietoisuus lisääntyy, myös ymmärrys lisääntyy. Tämä on meidän tapa, ohjaaja ja koreografi Elena Vuoksiola sanoo.

Oulun uusin esiintyvä kansantanssiryhmä on Pähiät. Oulunsuun Nuorisoseuran alla toimiva ryhmä koottiin kansantanssin pariin palaavista aikuisista.

– Jo pidempään on Oulun kansantanssikentällä ollut näkyvissä, että tarvitaan uusi aikuisten ryhmä niille, joilla on jo historiaa kansantanssin ja esittävän kansantanssin parissa. Lapsuudessa tai nuoruudessa alkanut kansantanssiharrastus saa nyt uuden elämän Pähiöissä, ryhmän ohjaaja ja koreografi Elena Vuoksiola sanoo.