Pää­luot­ta­mus­mies: Polar Elect­ron yt-neu­vot­te­luis­sa tietoa vä­hen­nys­ai­keis­ta ensi vii­kol­la – "Ei tap­pio­mie­lia­laa"

– Tietenkin tilanne huolestuttaa väkeä, mutta töitä tehdään ja niitä on riittänyt, sanoo toimihenkilöiden ammattiliitto Pron pääluottamusmies Petri Takkula.

Urheiluelektroniikkaa valmistava Polar Electro käy parhaillaan yt-neuvotteluja. Arkistokuva.
Urheiluelektroniikkaa valmistava Polar Electro käy parhaillaan yt-neuvotteluja. Arkistokuva.
Kuva: Tapio Maikkola

Kempeleläisen sykemittariyhtiö Polar Electron meneillään olevissa yt-neuvotteluissa työnantaja ei ole vielä antanut tarkempaa tietoa henkilöstön vähennysaikeistaan, kertoo toimihenkilöliitto Pron jäseniä edustava pääluottamusmies Petri Takkula

Takkulan mukaan kuluvalla viikolla työryhmät ovat työstäneet uutta organisaatiokaaviota.

Hänen mukaansa tilanne ei ole juuri muuttunut siitä, mitä Polarin toimitusjohtaja Tomi Saario kertoi Kalevalle viime viikolla.

Saarion mukaan meneillään on yhtiön maailmanlaajuinen uudelleenorganisointi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhtiö haluaa "oikean määrän ihmisiä oikeisiin paikkoihin". Työtehtäviä voi kadota ja uusia syntyä.

– Vähennysmääristä pitäisi tulla lisää tietoa ensi viikolla. Vielä niistä ei ole puhuttu mitään, Takkula kertoo.

Suomessa yhtiön leivissä on nyt noin 450 työntekijää, joista suurin osa Kempeleessä tuotekehityksen parissa. Suomessa yt-menettelyn piirissä on koko henkilöstö, Takkula sanoo.

Hänen mukaansa yhtiön johto on kertonut henkilöstölle organisaatiomuutoksen tavoitteista samat asiat kuin julkisuuteenkin.

Takkula sanoo, ettei ole aistinut Polarin henkilöstön keskuudessa tappiomielialaa, vaan töitä on tehty "aika normaalilla mielialalla". 

– Tietenkin tilanne huolestuttaa väkeä, mutta töitä tehdään ja niitä on riittänyt.

– Nyt on käyty toistaiseksi ihan oikeita yt-neuvotteluja, ei sanelua vaan hyvässä hengessä neuvottelua, hän kiittelee.

Takkulan tietojen mukaan yhteistoimintaneuvottelut on tarkoitus saada päätökseen itsenäisyyspäivän alla.