Hal­li­tuk­sen hi­das­te­lu ra­vin­to­loi­den au­ki­olon höl­len­tä­mi­ses­sä mak­sa­nut työ­paik­ko­ja – "Ra­joi­tuk­sia kyllä saatiin voimaan no­peas­ti", ar­vos­te­lee Maran Timo Lappi

TILAAJIEN SUOSITUIN: Syy­te:Pe­las­tus­lai­tok­sen työn­te­ki­jä sai mat­ka­lah­ja­kort­te­ja kii­tok­sek­si kymp­pi­ton­nien pe­su­ai­ne­ti­lauk­sis­ta

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Po­pu­lis­mi tuntuu val­lan­neen myös osin­ko­jen mak­sa­tuk­sen

Suomessa on keskusteltu, onko yritysten moraalisesti oikein jakaa osinkotuottoja koronan aiheuttamassa talousahdingossa. Osingonjaon lopettaminen on vahingollista. Verotuloja jää saamatta eikä tileille jätetty raha lähde kiertoon.

Yrityksissä on kevään aikana keskusteltu koronaviruksen vaikutuksista osingonjakoon. Monen yhtiökokouksen alla on pohdittu, onko nykyisinä aikoina oikein maksaa osinkotuottoja osakkaille ollenkaan.

Muutamissa puheenvuoroissa osingon maksamista on pidetty jopa arveluttavana, kun poikkeustila on runnellut laajalti kansantaloutta. Painavan sanansa on sanonut myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka on pitänyt osinkoja sopimattomina korona-aikana.