Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

OYSin uusien tilojen ra­ken­ta­mi­nen voi no­peu­tua – yh­teis­päi­vys­tys voisi saada uudet tilat jopa vuosia etu­ajas­sa

Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) uusien tilojen rakentamista saatetaan vielä pyrkiä nopeuttamaan, jotta uuden sairaalan ydintoiminnot saataisiin käyttöön ripeämmin.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Ilkka Luoman mukaan esimerkiksi OYSin yhteispäivystys voisi saada uudet tilat jopa nelisen vuotta aikaisemmin kuin on arvioitu. Arkistokuva.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Ilkka Luoman mukaan esimerkiksi OYSin yhteispäivystys voisi saada uudet tilat jopa nelisen vuotta aikaisemmin kuin on arvioitu. Arkistokuva.
Kuva: Peura Pekka

Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) uusien tilojen rakentamista saatetaan vielä pyrkiä nopeuttamaan, jotta uuden sairaalan ydintoiminnot saataisiin käyttöön ripeämmin, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Ilkka Luoma kertoo.

Luoman mukaan esimerkiksi OYSin yhteispäivystys voisi saada uudet tilat jopa nelisen vuotta aikaisemmin kuin on arvioitu.

– Tässä vaiheessa näitä vaihtoehtoisia skenaarioita kuitenkin vasta tutkitaan ja valmistellaan huolella, mitään päätöksiä ei ole vielä tehty, Luoma korostaa.

Tähän asti koko Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 -hankkeen on arvioitu valmistuvan vasta reilusti 2030-luvun puolella, uusilla suunnitelmilla kenties jo vuosina 2028–2030. Rakennusvaiheet olisivat nopeampia ja laajempia.

Luoman mukaan painetta kiristää tahtia lisäävät monet muutokset OYSin toimintaympäristössä.

– Esimerkiksi lainsäädäntö on tuonut lisää vaatimuksia, ja OYSin leikkaustoiminta kasvaa viimeistään lähivuosina merkittävästi. Lisäksi nykyinen kiinteistö on jopa oletettua heikommassa kunnossa.