Mainos

OYS hakee kesäksi työn­te­ki­jöi­tä eri teh­tä­viin – ”Tämä ala vaatii elin­ikäis­tä op­pi­mis­ta”

Uudet työntekijät pääsevät vaikuttamaan siihen, minkälainen tulevaisuuden yliopistollinen sairaala on.

Tommi Törönen työskentelee osastolla 40. Työ on vaativaa, mutta työkavereiden tuki ja hyvä lähiesimiestyöskentely toimivat tukena myös vaikeina hetkinä.
Tommi Törönen työskentelee osastolla 40. Työ on vaativaa, mutta työkavereiden tuki ja hyvä lähiesimiestyöskentely toimivat tukena myös vaikeina hetkinä.

Oulun yliopistollinen sairaala hakee kesätöihin hoitohenkilökuntaa eri tehtäviin. Suurin osa rekrytoitavista on sairaanhoitajia, mutta sen lisäksi haetaan myös esimerkiksi lähihoitajia, bioanalyytikkoja, sihteerejä sekä terapiahenkilöstöä.

Hallintoylihoitaja Pirjo Lukkarilan mukaan juuri nyt on paras aika tulla töihin OYS:iin, sillä sairaalassa tehdään juuri suurta uudistusta.

”Haluamme, että myös uudet työntekijät pääsevät vaikuttamaan siihen, minkälainen sairaala tulevaisuudessa on. Uudistus ei ole vain seinien ja rakenteiden uudistamista, vaan myös prosessit menevät uusiksi. Toivomme, että saisimme uusilta työntekijöiltämme uudenlaista näkemystä tulevaisuuden sairaalasta, sillä he katsovat meidän toimintaamme aivan uudenlaisin silmin”, Lukkarila sanoo.

Lukkarilan mukaan yksi OYS:in parhaita puolia työpaikkana on mahdollisuus kehittyä ammatillisesti. Oulun yliopistollisessa sairaalassa tehdään myös vaativaa erikoissairaanhoitoa.

”Meillä yliopistosairaalassa on valtavan paljon uusia mahdollisuuksia ja polkuja urakehitykseen. Uuden työntekijän on hyvä tulla tällaiseen taloon, jossa on hyvä mahdollisuus kehittyä ammattilaisena ja tehdä monipuolista työtä”, Lukkarila sanoo.

Kaikkea ei tarvitse osata valmiiksi

Yksi harjoitteluiden ja kesätöiden kautta OYS:iin sairaanhoitajaksi tullut on Tommi Törönen. Hän työskentelee tällä hetkellä teho-osastolla auttamassa koronapotilaiden hoidossa, mutta tavallisesti hän työskentelee sisätautien osastolla 40.

OYS on hyvä paikka kehittää itseään ammatillisesti. Kaikkea ei tarvitse osata etukäteen, hallintoylihoitaja Pirjo Lukkarila haluaa rohkaista OYS:iin kesäksi töihin hakevia.
OYS on hyvä paikka kehittää itseään ammatillisesti. Kaikkea ei tarvitse osata etukäteen, hallintoylihoitaja Pirjo Lukkarila haluaa rohkaista OYS:iin kesäksi töihin hakevia.

Törönen tuli kesätöihin taloon ensimmäistä kertaa jo vuonna 2015. Kesätyöt vaativissa olosuhteissa jännittivät etukäteen.

”Olin kuullut jo opiskeluaikana moneen kertaan, että vasta työelämässä oppii tekemään tätä työtä oikeasti. Alkuun oli epävarmuus siitä, olenko tarpeeksi hyvä ja opinko tekemään asioita niin tehokkaasti ja hyvin kuin täytyy. Oli helpottavaa, miten hyvin muut työntekijät osasivat auttaa ja miten hyvin minut otettiin sisään porukkaan”, Törönen kertoo.

Tommi Törönen uskoo, että Oulun yliopistolliseen sairaalaan sopii työskentelemään monenlaiset ihmiset. Tärkeintä on halu oppia ja kehittyä ja uskallus hypätä välillä pois myös omalta mukavuusalueelta.

”Riittää, kun ottaa asenteen, että on valmis oppimaan uutta. Kukaan ei oleta, että kaikki pitäisi osata etukäteen. Tämä ala vaatii elinikäistä oppimista”, Törönen sanoo.

Vaativassa työssä yhteistyö on tärkeää

Kun työskennellään vaativissakin tilanteissa, työkavereiden tuki ja toimiva yhteistyö on erityisen tärkeää jaksamisen kannalta.

”Yksin ei kukaan voi pärjätä tässä haipakassa, meillä on totuttu tarjoamaan ja pyytämään apua ja olemaan tukena, kun tulee raskaampia hetkiä”, Törönen sanoo.

Törönen on ollut työkavereiden lisäksi erittäin tyytyväinen myös OYS:in esimiestyöhön.

”On iso merkitys, että lähiesimies on sellainen, jolle voi puhua, joka on aina meidän puolella ja auttaa, kun apua tarvitsee”, Törönen sanoo.

Myös Pirjo Lukkarila kokee tärkeänä esimiestyöhön panostamisen. Esimerkiksi perehdytys on syytä hoitaa huolella alusta alkaen.

”On äärimmäisen tärkeää, että työntekijällä on turvallinen olo tehdä työtä eikä kenellekään anneta liian vaikeita työtehtäviä. Osaaminen kehittyy matkan varrella”, Lukkarila sanoo.

Tommi Törönen on samaa mieltä. Hän suosittelee OYS:ia työpaikaksi kaikille alalla työskenteleville.

”Jos haluaa sellaisen työnantajan, joka kohtelee työntekijöitään tasavertaisesti, ja haluaa itse olla alalla aallonharjalla, OYS on hyvä valinta. Täällä pääsee myös itse kehittämään toimintaa ja vaikuttamaan asioihin. Täällä mikään päivä ei ole samanlainen”, Törönen sanoo.

Tutustu OYS:iin ja hae kesäksi töihin osoitteessa https://oulunyliopistollinensairaala.fi/rekry.