OYS-eri­tyis­vas­tuua­lueen osuus­kun­ta pe­rus­tet­tiin, ta­voit­tee­na turvata Poh­jois-Suo­men eri­kois­sai­raan­hoi­to

OYS-erityisvastuualueen sairaanhoitopiirien johtajat ovat allekirjoittaneet osuuskunnan perustamissopimukset 7.11.

OYS-erityisvastuualueen sairaanhoitopiirien johtajat ovat allekirjoittaneet osuuskunnan perustamissopimukset 7.11. Osuuskunnan tavoitteena on turvata erikoissairaanhoidon palvelut ja laatu koko pohjoisen Suomen alueella.

Osuuskunta ja sen ensimmäinen tytäryhtiö, osaamisen jakamisen yhtiö, aloittavat toimintansa loppuvuodesta 2019. Osaamisen jakamisen yhtiön tehtävänä on alkuun erikoislääkäreistä muodostettavien osaajapoolien avulla helpottaa Pohjois-Suomen sairaanhoitopiirien lääkäripulaa.

Sairaanhoitopiirit voivat hankkia osuuskunnalta niitä erikoissairaanhoidon palveluja, joita ne eivät pysty tuottamaan itse. Samalla turvataan päivystyksen valmius keskussairaaloissa. Ensimmäisessä vaiheessa keskitytään erikoislääkäriosaamisen jakamiseen.

Omistajina perustetuissa yhtiöissä ovat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä ja Länsi-pohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä.

Osuuskunnan omistus jakautuu sairaanhoitopiirien väestöpohjan suhteessa.

Osuuskunnan toimitusjohtajaksi on valittu Antti Lehtola.