Ouluun laa­je­ne­va Suo­mi­pop-fes­ti­vaa­li jul­kis­ti esiin­ty­jiä – samoja ar­tis­te­ja nähdään myös Qstoc­kis­sa

Ensi kesänä Ouluun ensimmäistä kertaa laajeneva Suomipop-festivaali julkaisi perjantaina nipun ensi kesän esiintyjiä.

Kaija Koo esiintyy ensi kesänä Oulussa Suomipop-festivaalilla ja Qstockissa sekä Rovaniemellä Simerockissa.
Kaija Koo esiintyy ensi kesänä Oulussa Suomipop-festivaalilla ja Qstockissa sekä Rovaniemellä Simerockissa.

Ensi kesänä Ouluun ensimmäistä kertaa laajeneva Suomipop-festivaali julkaisi perjantaina nipun ensi kesän esiintyjiä. Nimensä mukaisesti festivaalin ohjelmisto koostuu suurelle yleisölle tutuista valtavirran popnimistä.

Lavalle nousevat muun muassa suurnimet Haloo Helsinki! ja JVG sekä vuosien tauon jälkeen lavoille palaava Tiktak.

Festivaali järjestetään 12.–14. heinäkuuta Oulussa ja Jyväskylässä, jossa kävijöitä oli viime kesänä kolmena päivänä yhteensä 31 000. Tapahtuma oli Jyväskylässä loppuunmyyty.

Oululaisittain festivaalitulokkaan ilmaantumisen tekee mielenkiintoiseksi se, että kolmipäiväinen tapahtuma järjestetään Kuusisaaressa vain kahta viikkoa ennen Qstock-festivaalia, joka niin ikään vietetään Kuusisaaren ympäristössä.

Qstockissa on vuosittain nähty ulkomaisia tähtiä sekä marginaalisempaa rockia, mutta myös suuri joukko kotimaisia valtavirran popartisteja, joiden varaan Suomipop-festivaali pohjautuu.

Tähän mennessä julkistetun ohjelmiston perusteella ainakin JVG, Jenni Vartiainen, Anna Puu ja Kaija Koo esiintyvät molemmissa oululaistapahtumissa.

Suomipop-festivaalia on mukana järjestämässä oululainen Pro Piknik Festivals, joka tuotti vuosia Rotuaari Piknik -tapahtumaa Oulun keskustassa. Suomipopin tulon myötä viime kesän Rotuaari Piknik jäi tällä erää viimeiseksi.

Edellä mainittujen artistien lisäksi Suomipop-festivaalilla esiintyvät myös Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Juha Tapio, Neljä Ruusua, Popeda, Lauri Tähkä, Laura Voutilainen, Yö, Apulanta, Roope Salminen & Koirat ja Neon 2.

Lisää esiintyjiä julkistetaan talven aikana.

Myös rovaniemeläinen Simerock on julkaissut ensimmäisiä ensi kesän artistikiinnityksiään.

Festivaalille saapuu muun muassa kymmenen vuoden tauolta palaava suomiräppäri Pikku G.

Simerockissa esiintyvät myös Kaija Koo ja Apulanta. Festivaali järjestetään Rovaniemellä 10.–11. elokuuta.