Lukijalta
Mielipide

Oulussa on meneillään ihmiskoe: kuinka vähällä vaivalla, vastuulla ja rahalla ihmiset voidaan jättää heitteille

Aamulla ehdin hädin tuskin töihin, kun pahasti päihdeongelmainen poikani alkoi pommittaa minua mesengerissä viesteillä.

Aamulla ehdin hädin tuskin töihin, kun pahasti päihdeongelmainen poikani alkoi pommittaa minua mesengerissä viesteillä.

Tänä vuonna on häneltä viety tai hän on hävittänyt ainakin neljä tai viisi puhelinta. Siksi hän laittoi viestejä tietokoneeltaan meiltä kotoa.

Pyysi anteeksi, ei jaksa, viestitti itsetuhoisesti, väliin kerjäsi ja väliin vaati tuomaan viinaa ja antamaan rahaa.

Koitin rauhoitella häntä ja lykätä asioiden hoitamista illalla. Ehdotin yhteispäivystystä ja ehdotin psykiatrian päivystystä tai päihdepäivystystä, jolloin poika suoraan uhkasi itsemurhalla.

Illalla poika soitti kaverin puhelimesta messenger-puhelun ja vaati hakemaan keskustasta kotiin. Noudin poikani ja ajelimme kotiin.

Ja poika alkoi taas puhumaan uudesta rakkaudestaan amfetamiinista, joka saa jaksamaan ja karkottaa pahan olon ja joka on hänen elämänsä ainoa sisältö.

Kotona vaimo oli vastassa itkuisena: poika oli kitkuissaan puukottanut keittiöveitsellä vaimon parhaat työvaatteet silityslaudan päällä keittiöveitsellä ja poika vain vähätteli, että kyseessä on vain vaatteet. 112 ja poliisi ja lanssi paikalle.

"Miten sekaisin ja miten uhkaava ihmisen pitää olla, että saadaan hoitoon edes hetkeksi?"

Kolmen tunnin päästä soittaa päivystävä lääkäri, joka toteaa, ettei poika ole akuutisti harhainen tai väkivaltainen ja kun päihteidenkäyttäjä kieltäytyy hoidosta, niin ei voi mitään, voi voi.

Parinkymmenen minuutin väännön jälkeen sain lääkärin ”sysäämään vastuun eteenpäin seuraavalle lääkärille” ja kirjoittamaan tarkkailulähetteen.

Miten sekaisin ja miten uhkaava ihmisen pitää olla, että saadaan hoitoon edes hetkeksi? Taitaa olla pojalle jo kolmas kerta kahden vuoden sisään, kun saimme väännettyä sen M1:n, kaksi edellistä kertaa monimyrkytyksen jälkeen.

Kun ei voi erottaa päihteiden vaikutusta psykoottisuudesta? On hän nähnyt pikku-ukoja ja kuolleita ja herätellyt meitä yöllä, kun pihalla on velkojat ja vainoojat tuijottaneet hänen mukaansa ikkunasta.

Kerran kaatui suihkussa vissiin Lyrican aiheuttamaan epilepsiakohtaukseen ja oli käydä sen jälkeen meidän päälle. Ja oli aivan vakuuttunut, että jotkut tai joku kävi hänen päälleen suihkuhuoneessa. Talossa, joka on viimeisen puolitoista vuotta ollut yötä päivää lukossa!

Olemme ihan hajalla vaimon kanssa koko tästä ruletista. Oulussa on meneillään ihmiskoe: kuinka vähällä vaivalla, vastuulla ja rahalla ihmiset voidaan jättää heitteille. Muutama vuosi sitten kaupunginvaltuutettu peräänkuulutti kaupungin toimia ihmisroskan siivoamiseksi, itse haluan nämä ihmiskokeet lopetetavaksi.

Toivottoman väsynyt isä

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.