Oulussa mar­ras­kuus­sa ta­pah­tu­nees­ta ala­ikäi­sen rais­kauk­ses­ta tuo­mit­tiin yli kolme vuotta van­keut­ta

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1995 syntyneen miehen kolmen vuoden kahden kuukauden vankeuteen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1995 syntyneen Abdul Aziz Nayef Dbeisan Al-Bodourin kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikos tapahtui yksityisasunnossa Oulussa viime vuoden marraskuussa. Uhri ja tuomittu eivät tunteneet toisiaan ennestään.

Uhri oli alle 16-vuotias. Al-Bodour määrättiin maksamaan hänelle 7000 euron korvaus henkisestä kärsimyksestä.

Oikeuden mukaan uhri oli vierailulla Oulussa, ja hän oli päässyt yöpymään asuntoon, johon myös Al-Bodour oli tullut. Yöllä uhri oli herännyt siihen, että mies oli ollut sukupuoliyhteydessä hänen kanssaan.

Oikeuden mukaan mies käytti hyväkseen uhrin tiedottomuutta tai sitä, että hän oli kykenemätön puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan.

Teosta tuomittu on kiistänyt rikoksen.

Käräjäoikeus kuuli tapauksessa myös kahta todistajaa. Lisäksi oikeudella oli käytössään muun muassa lääkärinlausunto, Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausunto sekä tapahtumaan liittyneitä Snapchat-viestejä.

Oikeuden mukaan toisen todistajan kertomus sekä lääkärinlausunto olivat keskeisessä roolissa asian ratkaisemisessa. DNA-tutkimuksen tuloksia lukuun ottamatta myös muu kirjallinen todistelu tuki miehen syyllisyyttä.