Pekingin olympialaiset: Katso ki­sa­oh­jel­ma tästä

Uusi luontomedia: Poh­joi­sen Polut tarjoaa tuhtia luet­ta­vaa ret­kei­ly­kan­sal­le

Oulussa ka­dun­ni­mien muu­tok­sia: Ran­ta­ka­dun ja Ii­na­tin­tien ete­läo­sil­le uudet nimet

Kaupungin keskustassa sijaitsevan Rantakadun eteläisen osan nimi muuttuu Rantakadusta Kuusiluodonkaduksi.

Kaupungin keskustassa sijaitsevan Rantakadun eteläisen osan nimi muuttuu Rantakadusta Kuusiluodonkaduksi. Nimenmuutos johtuu muun muassa siitä, että kahden erillisen osan samannimisyys haittaa pelastustoimintaa. 

Muutettava osuus sijaitsee Hollihaan kaupunginosassa, ja se rajoittuu Sepänkatuun sekä Aleksanterinkatuun. Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio eli Kuusiluodon lukion nimellä tunnettu koulu sijaitsee kadun varrella.

Kuusiluodonkatu oli nimenmuutosprosessin alkuperäinen nimiehdotus. Pohjois-Pohjanmaan museo halusi perinteisempää nimeä ja esitti Ruutanalammenkatua 1700-luvulla nimetyn Ruutanalammen mukaan. Asukaskyselyn tuloksena nimeksi valikoitui kuitenkin Kuusiluodonkatu.

Oulun kaupungin yhdyskuntajaosto päätti nimenmuutoksesta torstaina.

Iinatintien eteläosasta Mellansuora

Kaakkurin ja Iinatin kaupunginosissa menevän Iinatintien eteläpuoleinen osa nimetään uudelleen Mellansuoraksi.

Tällä hetkellä Iinatintie on kaksiosainen, jonka junarata katkaisee. Molemmilla puolilla rautatietä kulkeva Iinatintie on koettu samannimisenää harhaanjohtavaksi, ja osoitteisiin löytäminen on ollut hankalaa.

Oulun kaupungin yhdyskuntajaosto päätti torstaina, että radan eteläpuolella menevä tieosuus nimetään Mellansuoraksi. Nimi tulee Mellantien varrella sijaitsevasta Mella-nimisestä kiinteistöstä.

Uuden nimen saava tieosuus alkaa Pirttilammentieltä ja päättyy rautatiehen. Pirttilammentieltä Metsokankaan suuntaan menevä osa Iinatintiestä jää nimettömäksi.