Yritykset: Kemp­pai­sen ken­kä­kaup­pa Oulun kes­kus­tas­sa täyttää 100 vuotta

Kulttuuri: Ou­lu­lai­nen Emilia Laa­ti­kai­nen kisaa Sar­ja­ku­va-Fin­lan­dias­ta

Luitko jo tämän: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Oulussa ja muulla Suo­mes­sa kuu­lu­nut yleinen vaa­ra­merk­ki oli ai­hee­ton, hä­ly­tyk­sen syynä in­hi­mil­li­nen virhe

Yleinen vaaramerkki kaikui eri puolilla Oulun kaupunkia sunnuntaina iltapäivällä.

Yleinen vaaramerkki kaikui eri puolilla Oulun kaupunkia sunnuntaina iltapäivällä. Kaupungin keskustassa sireenin ääni kuului muutamia kymmeniä sekunteja. Päivystävä palomestari Vesa Ek Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta sanoo, että vaaramerkki oli aiheeton.

Suomen hätäkeskuslaitokselta tiedotetaan, että vaaramerkki liittyi uuden hätäkeskustietojärjestelmän testaukseen. Valmistelevien toimenpiteiden yhteydessä tapahtui inhimillinen virhe, joka käynnisti koesoiton eri puolilla Suomea. 

Muun muassa Varsinais-Suomen hätäkeskus kertoo Twitterissä, että Turun, Kaarinan ja Salon alueella on kuultu aiheeton hälytys.

Ilta-Sanomien mukaan myös Pohjois-Savossa on soinut yleinen vaaramerkki ilman syytä.

Uusi hätäkeskusten Erica-tietojärjestelmä otettiin käyttöön tällä viikolla Oulun hätäkeskuksessa. Järjestelmää ollaan ottamassa käyttöön myös muissa hätäkeskuksissa.

Yleinen vaaramerkki on viranomaisten keino varoittaa väestöä välittömästä vaarasta. Se annetaan ulkohälyttimien välityksellä tai kulkuneuvoihin asennetuilla liikkuvilla hälytyksillä.