Oulun yli­opis­tol­la to­teu­tet­tiin Kes­tä­väs­ti liik­ku­va Lin­nan­maa -o­pin­to­jak­so – opis­ke­li­jat hakivat uusia ideoita Lin­nan­maan kam­pus­alueen ja kes­tä­vän liik­ku­mi­sen olo­suh­tei­den ke­hit­tä­mi­sek­si

Opintojakso toteutettiin yhteystyössä Oulun kaupungin, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, Suomen Yliopistokiinteistöjen, Oulun yliopiston ja Ramboll Finlandin kanssa.

Ville Paanasen, Markus Rytkösen, Ville Pyhäjärven ja Suvi Korhosen työ nimeltä Virta voitti Kestävästi liikkuva Linnanmaa -kilpailun. Kuvasta puuttuu Suvi Poikkeus.
Ville Paanasen, Markus Rytkösen, Ville Pyhäjärven ja Suvi Korhosen työ nimeltä Virta voitti Kestävästi liikkuva Linnanmaa -kilpailun. Kuvasta puuttuu Suvi Poikkeus.
Kuva: Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa on ollut alkuvuoden ajan käynnissä poikkitieteellinen opintojakso, jonka avulla on haettu uusia ideoita Linnanmaan kampusalueen ja kestävän liikkumisen olosuhteiden kehittämiseksi. Kestävästi liikkuva Linnanmaa -opintojakso oli samalla kilpailu, jonka voittaja julkistettiin tänään kurssin päätösseminaarissa.

Opintojakso toteutettiin yhteystyössä Oulun kaupungin, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, Suomen Yliopistokiinteistöjen, Oulun yliopiston ja Ramboll Finlandin kanssa. Näiden toimijoiden muodostama raati valitsi voittajaksi työn nimeltä Virta.

Voittajaryhmä työsti alusta alkaen aihepiiriä rohkeasti. Työ sisälsi suuria ja pieniä visioita. Kestävän kehityksen tavoitteet huomioitiin voittajatyössä erinomaisesti.

– Yhteistyö opiskelijoiden ja oppilaitosten kanssa on antoisaa. Yhteinen työstäminen tuo opiskelijat ja alan asiantuntijat lähemmäs toisiaan. Opiskelijat nostavat esiin tuoreita ajatuksia ja visioita tulevaisuuden liikkumisesta. Osa näistä on jalostettavissa konkreettisiksi toimenpiteiksi tulevaisuudessa, Oulun kaupungin liikenneinsinööri Saija Räinä sanoo.

Opintojakso tarjosi opiskelijoille mahdollisuuden tutustua liikenne- ja yhdyskuntasuunnittelun toimialaan ja alueellisiin toimijoihin. Opintojaksolle osallistui reilut 30 opiskelijaa, jotka jaettiin kuuteen ryhmään. Työn tukena oli luentosarja, jossa opiskelijat saivat monipuolisen kattauksen alan tuoreinta tietoa ja osaamista. Ryhmät muodostivat vision tulevaisuuden liikkumisesta sekä työstivät konkreettisia ratkaisuja kestävän liikkumisen edistämiseksi.

– Oli hienoa huomata, että pystyimme eri alojen opiskelijoina täydentämään toistemme osaamista ja jakamaan yhteisen liikkumisen vision. Oli mielenkiintoista ratkaista ongelmaa, joka on lähellä omaa arkea. Tämän tyyppisiä kursseja saisi olla enemmänkin, voittajaryhmä iloitsee.