Oulun uudeksi var­hais­kas­va­tus­joh­ta­jak­si va­lit­tiin Miia Kemppi Ori­mat­ti­las­ta, ny­kyi­nen johtaja Ulla Ris­sa­nen jää eläk­keel­le

Kemppi aloittaa työnsä Oulussa toukokuun alussa. Nykyinen pitkäaikainen johtaja Ulla Rissanen jää eläkkeelle. Kemppi, 48, valittiin virkaan 20 hakijan joukosta.

Oulun uudeksi varhaiskasvatusjohtajaksi on valittu Miia Kemppi. Hän toimii tällä hetkellä Orimattilan kaupungin varhaiskasvatusjohtajana.

Kemppi aloittaa työnsä Oulussa toukokuun alussa. Nykyinen pitkäaikainen johtaja Ulla Rissanen jää eläkkeelle.

Kemppi, 48, valittiin virkaan 20 hakijan joukosta. Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto.

Lisäksi edellytettiin kokemusta johtamistehtävistä, hyvää perehtyneisyyttä ja kokemusta varhaiskasvatuksen johtamisesta sekä hyvää käytännön englannin kielen taitoa.

Eduksi luettiin lisäksi julkishallinnon toiminnan tuntemus, muu kielitaito ja "olemassa olevat relevantit verkostot niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin".

Valinnasta päätti Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta. Hakuprosessissa käytettiin apuna Mercuri Urvalin rekrytointikonsulttia.  

Haastatteluja tehtiin kaksi kierrosta, ja soveltuvuusarviointeihin asti etenivät Kempin ohella Minna Kärkkäinen ja Pirjo Koret. Varalle virkaan valittiin Minna Kärkkäinen.

Uudella varhaiskasvatusjohtajalla on tehtävässä puolen vuoden koeaika.