Oulun seu­dul­la ku­va­tul­le Kaikki synnit -ri­kos­sar­jal­le sataa tun­nus­tus­ta – kahmi Ven­la-eh­dok­kuuk­sia vii­des­sä eri ka­te­go­rias­sa

Oululaisten Mika Ronkaisen ja Merja Aakon käsikirjoittama Kaikki synnit -rikossarja on saanut useita Venla-ehdokkuuksia.

Kaikki synnit on kuvattu Oulun seudulla. Ensimmäisellä tuotantokaudella naispääosaa esitti Maria Sid.
Kaikki synnit on kuvattu Oulun seudulla. Ensimmäisellä tuotantokaudella naispääosaa esitti Maria Sid.
Kuva: Hannele Majaniemi

Oululaisten Mika Ronkaisen ja Merja Aakon käsikirjoittama Kaikki synnit -rikossarja on saanut useita Venla-ehdokkuuksia. Se kilpailee parhaan draamasarjan palkinnosta, minkä lisäksi Aakko ja Ronkainen ovat ehdolla parhaan käsikirjoituksen ja Ronkainen myös parhaan ohjauksen kategoriassa. Sarjan näyttelijöistä Johannes Holopainen on ehdolla parhaaksi miesnäyttelijäksi ja Maria Sid ja Kreeta Salminen parhaaksi naisnäyttelijäksi.

Oulun seudulla kuvattu Kaikki synnit sai ensi-iltansa Elisa Viihteen Aitiossa huhtikuussa 2019. Tekeillä on myös toinen kausi, jonka kuvaukset alkavat tammikuussa 2020. Sarja on aiemmin palkittu Göteborgin elokuvajuhlilla parhaasta käsikirjoituksesta.

Parhaan draamasarjan Venlasta kilpailevat myös Aallonmurtaja, Invisible Heroes, M/S Romantic ja Nyrkki. Parhaan ohjauksen ja parhaan käsikirjoituksen kategorioissa on ehdolla pääosin näiden sarjojen tekijöitä.

Maanantaina julkistetulla listalla on ehdokkaita 17 eri kategoriassa. Parhaaksi viihdeohjelmaksi ovat ehdolla Hyvät ja huonot uutiset, Pirjo, Pitääkö olla huolissaan?, Sohvaperunat, Tuttu Juttu Show ja Villi kortti. Parhaan uutis-, ajankohtais- ja asiaohjelman tittelistä puolestaan kilpailevat Arman Pohjantähden alla, Digihuijatut, Docventures, Suomi on metsäläinen ja TLDR MAD.

Ehdokaslistan on valinnut Venla-gaalan esituomaristo, joka koostuu Televisioakatemian hallituksen jäsenistä ja tv-alan ammattilaisista. Seuraavaksi Televisioakatemian jäsenet äänestävät tänään julkistetuista ehdokkaista jokaisen sarjan finalistit, jotka julkistetaan 10. joulukuuta.

Voittajat selviävät Kultainen Venla 2019 -gaalassa 17.1.2020.