Oulun sar­ja­ku­va­seu­ran Skrew You -tun­nus­tus Ulla Kais­la­ran­nal­le – "Oulun Tai­de­kou­lu oli etu­rin­ta­mas­sa ot­taes­saan sar­ja­ku­van vi­ral­li­seen ope­tu­soh­jel­maan­sa"

Oulun Sarjakuvaseura on antanut meneillään olevalla Oulun SarjakuvafestivaalillaSkrew You -tunnustuspalkinnonUlla Kaislarannalle.

Ulla Kaislaranta jäi eläkkeelle Oulun taidekoulusta viime keväänä.
Ulla Kaislaranta jäi eläkkeelle Oulun taidekoulusta viime keväänä.
Kuva: Anni Männikkö

Oulun Sarjakuvaseura on antanut meneillään olevalla Oulun Sarjakuvafestivaalilla Skrew You -tunnustuspalkinnon Ulla Kaislarannalle.

Tunnustus annetaan pohjoissuomalaisen sarjakuvan hyväksi tehdystä työstä.

Tunnustuspalkinto luovutettiin Kaislarannalle Festivaaligaalassa perjantaina.

Ulla Kaislaranta on taiteilija, joka työskenteli liki 40 vuotta Oulun Taidekoulussa. Ison osan tuosta ajasta Kaislaranta oli taidekoulun rehtori.

Oulun Taidekoulussa on voinut opiskella eri taiteita laajalla skaalalla. Koulu on tarjonnut sarjakuvan perusopetusta jo vuodesta 1985 lähtien.

– Oulun Taidekoulu oli eturintamassa ottaessaan sarjakuvan viralliseen opetusohjelmaansa 1980-luvulla. Kiitos kuuluu Kaislarannalle, joka muutenkin on tukenut taiteiden kentän nousevia aiheita ja tekijöitä vuosien mittaan, toteaa kustannustoimittaja Reijo Valta.

Monen oululaisen sarjakuvaharrastajan ensimmäinen sarjakuva on julkaistu Oulun Taidekoulun julkaisemassa Viiva-vuosialbumissa. Aktiivisimmat ovat saaneet koulun kautta julki oman sarjakuva-albumin.

Ensimmäiset Skrew You -tunnustukset jaettiin vuonna 2011. Viime vuonna tunnustuksen sai Nivalasta lähtöisin oleva sarjakuvakäsikirjoittaja Pauli Kallio.

Lisätietoa Skrew You -tunnustuksesta löytyy seuran kotisivuilla.