Oulun sääs­tö­lis­tal­ta kar­sit­tiin muu­ta­mia kohtia: Eri­kois­luo­kat, kau­pun­ki­pyö­rät ja Tuiran tal­vi­uin­ti­paik­ka säi­ly­vät

Oulun kaupunki on päättänyt, että osa konsulttiyhtiö Perlaconin laatimalle säästölistalle päätyneistä säästökohteista poistetaan listalta.

Tuiran talviuintipaikka poistettiin kaupungin säästölistalta. Arkistokuva.
Tuiran talviuintipaikka poistettiin kaupungin säästölistalta. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun kaupunki on päättänyt, ettei kaikista konsulttiyhtiö Perlaconin laatiman säästölistan kohteista säästetä. Kaupungin julkaisemasta asiakirjasta käy ilmi, että leikkuri ei iske ainakaan kaupunkipyöriin ja erikoisluokkatoimintaan.

Lisäksi päätettiin, että toimenpiteitä ei ainakaan vielä käynnistetä Oulun kaupunginteatterin toiminta-avustuksen leikkaamisen tai sairaanhoitajan vastaanottomaksun suhteen.

Myös maksuton ehkäisy nuorille halutaan säilyttää, eikä kaupunki aio luopua sosiaalisesta luototuksesta tai välivuokrauksesta.

Säästöjen ulkopuolelle jäävät myös liikuntapaikkojen karsiminen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että myös Tuiran talviuintipaikka säilyy kaupungin hallinnassa. Lisäksi kaupunki aikoo säilyttää liikuntapaikkamaksujen alennukset alle 18-vuotiaiden harjoitus- ja kilpailuvuoroissa.

Perlacon esitti kahden pelastuslaitoksen kylmäaseman luopumisesta, mutta niitä ei aiota toteuttaa.

Perlaconin laatima lähes 54 miljoonan euron säästölista julkaistiin tammikuussa. Lista piti sisällään 120 toimenpidettä.

Loput säästökohteet kaupungin luottamushenkilöt ovat jakaneet kahteen koriin. Ensimmäisessä korissa on toimenpiteet, jotka etenevät jo tehtyjen päätösten mukaisesti.

Toisessa korissa on toimenpiteet, joiden osalta valmistelu ja tarkemmat selvitykset kannattaa käynnistää. Nämä toimenpiteet valmistellaan ja päätetään erikseen.

Kaupunginhallitus käsittelee toimenpiteitä ja niiden koritusta 23. maaliskuuta.

Tässä vaiheessa säästöjen ulkopuolelle jätettyjen toimenpiteiden kustannukset ovat yhteensä ainakin 880 000 euroa.

Lue myös: Pelätty ja odotettu Oulun kaupungille tehty talouden ulkoisen arvioinnin loppuraportti valmistui – katso jutusta, mistä yli 54 miljoonan euron säästösumma koostuu

Lue myös: "Ei valtuusto tule hyväksymään tuollaisia esityksiä" – Kaupungin luottamusmiehet epäileväisiä ja huolestuneita Perlaconin esittämistä säästötoimista

Lue myös: Näin Oulun poliittinen johto vastaa rajuun säästölistaan – Jukka Weisellin mukaan säästöjä on raavittu kokoon tiheällä täikammalla: "Kouluissa tarvitaan rakennemuutoksia"

Juttua täydennetään 27.2. kello 13.58.